Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, maart 21, 2008

Sloopwoning staat er nog in De Moer

DE MOER - De veelbesproken reconstructie van de kruising van de Middelstraat en Heibloemstraat in De Moer is klaar, maar het te slopen pand in de directe nabijheid staat er nog altijd. Dat bevreemdt het gemeenteraadslid Elly de Kort (CDA), die wethouder Joop Bisselink (Gemeentebelangen) dan ook om opheldering heeft gevraagd. Het pand Middelstraat 68 moet weg omdat het de verkeersveiligheid belemmert.

De familie Van der Sluis, eigenaar van het slooppand, heeft inmiddels al een nieuwe woning ernaast gebouwd.

"De eigenaar is aangeschreven om de woning te ontruimen", verklaart Bisselink. "De stukken zijn binnen om de sloopvergunning te gaan verlenen. Maar de monumentencommissie wil een bouwhistorisch onderzoek uitvoeren en dat gaat binnen een paar weken spelen. Pas daarna kunnen we overgaan tot sloop."

Volgens De Kort betrof het bouwhistorisch onderzoek echter alleen de aangrenzende schuur annex bakhuis en niet de woning. Die had volgens haar al gesloopt kunnen zijn. Volgens Bisselink gaat het echter om allebei: woning en schuur met bakhuis.

Ook Marry de Wijs, lid van de gemeentelijke monumentencommissie van Loon op Zand, is verbaasd over de uitspraken van wethouder Bisselink. "Met het oog op de verkeersveiligheid hebben we op 30 maart 2005 besloten de woning niet aan te wijzen als monument. Het college heeft dat de bewoners op 12 april 2006 medegedeeld."

Berry Wijten, een ander lid van de monumentencommissie, wil zich over schuur en bakhuis ontfermen. "Ik kan ze opslaan op mijn terrein, met als doel ze later weer op te bouwen op een passende plaats, misschien bij Natuurmonumenten."

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Jan,

Heb je eigenlijk de eigenaresse van het pand ook gebeld.

23 maart, 2008  

Een reactie posten

<< Home