Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, maart 19, 2008

Paardennota van de agenda

KAATSHEUVEL - Wethouder Hans Waijers (CDA, openbare ruimte) neemt de nota Paardenhouderijen terug naar het college.

Kern daarvan was het verbieden van rijlessen op paardenpensions, wat tot felle protesten leidde.

Zo'n honderd paardenliefhebbers waren dinsdagavond naar het gemeentehuis gekomen om de discussie te volgen. Het applaus rolde regelmatig van de tribune.

Na een krachtig betoog van twee insprekers mocht de wethouder zo'n veertig vragen van coalitie en oppositie beantwoorden. Alleen Lijst Loon op Zand hield zich buiten de discussie.

De wethouder zei onder de indruk te zijn van de enorme belangstelling: "Op dit moment ben ik niet in staat adequaat en gedetailleerd antwoord te geven. Het college gaat met uw gegevens zich beraden."

Rolf Baarda (GroenLinks) uitte zware kritiek op Waijers: "Ik heb zelden een wethouder zo door het stof zien gaan."

Wethouders Waijers verwees in zijn toelichting ook naar de betrokkenheid van burgemeester Van Hoek: "Dat had te maken met belangen waarbij een toenmalig raadslid betrokken was. Dat is niet aan mij geweest, maar het heeft wel een dubbele werking gehad op het gebied van de coördinatie."

Zonder diens naam te noemen verwees Waijers naar het voormalige gemeenteraadslid Cees Smulders. Tegen vermeende, illegale activiteiten op diens paardenhouderij heeft het Loonse college handhavend moeten optreden. Burgemeester Van Hoek gaf daar sturing aan.