Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, maart 18, 2008

Wensbron Efteling levert 654 schooltassen op voor kinderen in Ivoorkust

Kaatsheuvel -Ieder jaar wordt de Wensbron van de Efteling in december geleegd. In 2007 bedroeg de opbrengst: € 6.541,08. Dit bedrag gaat traditiegetrouw naar kinderrechtenorganisatie Save the Children. Sinds 1985 heeft de leging van de Wensbron al € 135.558,- opgeleverd. De Efteling ondersteunt dit jaar het initiatief van Save the Children om de kwaliteit van basisonderwijs in Ivoorkust te verbeteren. Met de opbrengst worden 654 schooltassen met schoolbenodigdheden voor kinderen in Ivoorkust aangeschaft.

Opbrengst Efteling Wensbron
Bezoekers van de Efteling kunnen een wens doen als zij een geldmuntje in de Wensbron werpen. Elke munt uit de Wensbron wordt door middel van een jaarlijkse leging gedoneerd aan kinderrechtenorganisatie Save the Children. De organisaties Heijmans Wegenbouw, Rösler Benelux en CoinCo International dragen belangeloos bij aan de donatie aan Save the Children door het schoonmaken, tellen en vervoeren van de munten. Het mooie bedrag van € 6541,08 is één van de hoogste opbrengsten ooit.

Goed doel
Dit jaar kiest de Efteling ervoor om de opbrengst van de Wensbron te doneren aan basisonderwijsprojecten in Ivoorkust. In Ivoorkust is de kwaliteit van het basisonderwijs slecht omdat er veel gevochten wordt. Daardoor zijn veel scholen gesloten of is het onveilig om naar school te gaan. Het onderwijsproject maakt onderdeel uit van de campagne ‘Rewrite the Future’.Hiermee wil Save the Children ervoor zorgen dat acht miljoen kinderen in conflictgebieden in 2010 toegang hebben tot kwalitatief goed basisonderwijs.‘Het prachtige initiatief van Save the Children ondersteunen wij ook dit jaar weer met genoegen’ zegt Olaf Vugts, Directeur Marketing & Development van de Efteling.