Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, maart 19, 2008

Stichting Doen We! wil meer hulp bieden

Kaatsheuvel - Sinds 2004 werkt Stichting Doen We! in de luwte in de gemeente Loon op Zand. De Stichting is een initiatief van Thebe, Prisma, De Eekhof, Stichting Maasduinen, Triangel, Maas en Leije en Casade Woondiensten.

In eerste instantie werd de stichting opgericht om bij te springen als er signalen van het gehandicaptenplatform, de huurdersbelangenvereniging en de seniorenadviesraad (SAR) kwamen als er ergens iets fout zat of ontbrak op het gebied van wonen, zorg en welzijn. “Want deze drie instanties worden geacht het veld te vertegenwoordigen”, zegt voorzitter Andre van Riel. Maar volgens de voorzitter komen er de laatste tijd steeds meer vragen van verenigingen binnen. “We zijn een club van mensen die dingen voor elkaar wil krijgen, maar we zijn geen charitatieve instelling. Het is dus niet zo dat we een pot met geld opentrekken. Dat gebeurt weleens in kleine zin maar ons hoofddoel is om ons netwerk samen te brengen om zaken gedaan te krijgen. Dat kan variëren tot het beantwoorden van een vraag tot het in de steigers zetten van een initiatief. Maar je moet ons niet vragen om nadat er iets opgezet is of we ons ook nog bemoeien met de uitvoering. “Als de fundamenten er liggen trekken we onze handen er vanaf”. De stichting heeft al heel wat projecten mee opgezet. Voorbeelden zijn de scootmobielcursus die na het initiëren ondergebracht werd bij 3VO, en de seniorendienstencentrale die in de gemeentewinkel gehuisvest is. Ook is Doen We! initiator van de voedselbank en het fietsknooppuntennetwerk, en heeft ze onlangs voor de rouwbegeleidingsgroep huisvesting gezocht. En niet te vergeten de oprichting van de Kaatsheuvelse heemkundekring.

Van Riel: “We hebben ons ten doel gesteld om het welbevinden van de mensen zowel in clubverband te verbeteren. Of er nu een leemte zit in het veld, of dat mensen een probleem constateren op het gebied van wonen welzijn en zorg waar niets aan gedaan wordt, dan kunnen ze bij ons terecht!” Volgens van Riel kan er altijd meer bij. “Daarom willen meer uit de luwte komen, zodat meer mensen ons weten te vinden. Mensen die hulp zoeken of vinden dat er ergens iets ontbreekt kunnen zich melden bij Casade woondienstenten”. Daar is het secretariaat gevestigd”.