Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, maart 28, 2008

VVD zet brievenbus open voor afvalmail

KAATSHEUVEL - Op spam, vervuilde mailberichten, zitten ze niet te wachten, maar berichten over het afval zien ze graag komen.

Daarvoor zet de VVD in Loon op Zand haar brievenbus de komende week wijd open.

Deze actie komt als een reactie op de enquête die de gemeente op haar website zette over de nieuwe plannen voor de huisvuilinzameling. Die betreffen onder meer de vervanging van de duobakken door twee containers die elk om de week worden geleegd. Bovendien wordt er met het aanbrengen van een chip in de containers al een voorzetje gedaan voor de invoering van gedifferentieerde tatieven.

De vragen van de enquête waren volgens de VVD-fractie echter sturend richting de collegeplannen. "Hoewel de uitslag daardoor een vertekend beeld kan opleveren, waren de resultaten niet eens bekend tijdens de commissievergadering op 18 maart toen ons om een advies werd gevraagd", zegt VVD-fractievoorzitter Jacky Smit- van Gijsel. Volgende week donderdag staat het afvalplan op de agenda van de raadsvergadering. De VVD houdt nu voor die dag haar eigen enquête. "Met één open vraag: kom met op- en aanmerkingen of andere ideeën", aldus Smit.

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Het systeem dat ze nu gaan invoeren is allang achterhaald.In Tilburg heeft men dit jaren geleden ook gedaan, met in de zomer stinkende afval bakken,(met luiers van kinderen) die 2 weken in de zon staan, en verschillende etensresten die de bak komen uitkruipen.
Neem een voorbeeld aan Dongen en vooral aan Den Bosch, daar is men gestopt met het gescheiden verzamelen van afval , omdat de kosten van het verwerken en het sorteren van gft de pan uit reizen.
Het verbranden van al het afval is goedkoper,milieuvriendelijker en met de vrijgekomen warmte kunnen hele wijken voorzien worden van warmte en electra.Ook is de uitstoot van de verbrandingsovens teruggebracht tot waterdamp. En het restafval word gebruikt als onderlaag bij snelwegen.Hiervan is kortgeleden een documantaire op tv geweest.Ook hoeven dan de prijzen van de gemeente niet omhoog, maar ja, daar is het helaas wel om begonnen.

28 maart, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Niet alleen de vragen waren sturend. De gehele enquête was sturend, want de inlever termijn was veel te kort gesteld. En via internet was het niet mogelijk deze in te vullen.
Wij als burgers krijgen wel erg weinig tijd om op een enquête te reageren van de gemeente.

28 maart, 2008  
Anonymous Anoniem said...

mail en postadressen staan deze week in het weekjournaal afgedrukt blz 3. Helaas was er niet genoeg ruimte in het Brabants Dagblad. Mik maar in de brievenbussen al uw commentaar en we nemen aan dat we deze anonieme reacties ook mee kunnen nemen in onze overwegingen. Hopelijk nemen de andere partijen hier ook notie van.
groet van Jacky Smit

28 maart, 2008  

Een reactie posten

<< Home