Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, april 25, 2008

Bouw twee woningen Langendijkstraat opgeschort

BREDA - De bouw van twee woningen aan de Langendijkstraat in Kaatsheuvel is stilgelegd door de bestuursrechter in Breda.

De rechter maakt korte metten met een door burgemeester en wethouders van Loon op Zand verleende bouwvergunning en vrijstelling aan J. Koenen BV uit Waalwijk.

Een echtpaar dat uitkijkt op de nieuwbouw had de rechter gevraagd de bouwvergunning en het vrijstellingsbesluit te schorsen.

De rechter vindt dat de vereiste ruimtelijke onderbouwing van het project 'beduidend moet worden verbeterd'. Deze onderbouwing gaat voorbij aan het feit dat het bouwplan niet alleen in strijd is met het bestemmingsplan, maar ook met de bouwvoorschriften.

Bovendien is al met de bouw begonnen, terwijl de bestaande gebouwen nog niet zijn gesloopt. Burgemeester en wethouders hadden de sloop van de bedrijfsgebouwen en een bodemonderzoek als voorwaarde gesteld voor het verlenen van de bouwvergunning.

Tenslotte plaatst de rechter kritische kanttekeningen bij het advies van de welstandscommissie. De commissie baseert zich op een bouwtekening uit mei 2007, terwijl de vergunning is verleend op basis van een tekening uit oktober 2007.

De bouwvergunning en de vrijstelling zijn geschorst tot zes weken nadat het college een beslissing heeft genomen over het bezwaarschrift van het echtpaar.