Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, april 25, 2008

Rekening Dorpshart bij de marktpartij

Spanning op het gezicht van de wethouder.

KAATSHEUVEL - Loon op Zand gaat op zoek naar een projectontwikkelaar die het Bruisend Dorpshart voor eigen rekening en risico wil bouwen.

Ook de kosten van een projectleider, die de gemeente heeft ingehuurd, komen voor rekening van de projectontwikkelaar. Het uitgebrachte bidbook blijft wel het uitgangspunt. Dat zei wethouder Hans Waijers (CDA) donderdagavond tijdens een buitengewone commissievergadering over het Kaatsheuvelse dorpshart.

Eerder deze week werd bekend dat de 666.000 euro die het college in 2006 van de raad te besteden heeft gekregen, op zijn. Daarmee staat de teller aan voorbereidingskosten op een miljoen. De raad heeft het college nu laten weten dat nieuwe uitgaven in de aanbesteding verrekend moeten worden.

Volgens het college heeft de bevolking van Kaatsheuvel recht op een Bruisend Dorpshart. Tot tevredenheid van zijn eigen partij Waijers één brede stuurgroep formeren waar meerderde wethouders deel van uit gaan maken. Elly de Kort (CDA): "Wij zijn blij met de nieuwe aanpak van het college. U moet durf en elan tonen en een marktpartij vinden die binnen de afgesproken kaders het Dorpshart realiseert." Als verwacht hield ook de grootste partij, Gemeentebelangen, vast aan het bidbook, het buget en de planning. Namens de derde coalitiepartij Lijst Loon op Zand vroeg Jan Brekelmans zich wel af of het college werkelijk achter het besluit stond met één marktpartij in zee te gaan. "Ik constateer een bepaalde angst en vraag me af of u dat zelf realistisch vindt."

Maurice van Boxtel (PvdA) wees op krantenartikelen van tien jaar terug waarin al gesproken werd over een nieuw dorpshart. "Maak de discussie nou niet te moeilijk. We willen allemaal dat de schop de grond in gaat. Toch vrees ik dat de discussie weer gaat oplaaien."

Peter Flohr, ook PvdA, drong bij Waijers tevergeefs aan op een financiële onderbouwing in het geval van één projectontwikkelaar. Flohr bepleitte aanbesteding in losse onderdelen om zo de kosten in de hand te houden. Hij vond een medestander in de VVD. "Ons Bruisend Dorpshart is verworden tot een huilend Dorphart. Er zijn colleges gevallen voor minder", aldus VVD'er Corné van den Dries.

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

één keer raden "pepping bouw", werkt daar niet ene Moonen (oud wethouder) ?

25 april, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Wat al jaren wordt geroepen door de ambtenaren om een marktpartij te keizen en niet zelf de boer op te gaan als gemeente, gebeurt dan toch.
Wat een college zeg, een lachertje. Zeker gezien, wat het allemaal al gekost heeft. En dan heb ik het nog niet over de uren die de ambtenaren er in hebben gestoken.

25 april, 2008  
Anonymous Anoniem said...

we geven ze allemaal een lintje van de koningin
niet voor moed en vastberadenheid , maar voor het voorliegen van de inwoners
en voor het geld over de balk gooien.
gaat weer hetzelfde als de schaatsbaan ( wat heeft dat gekost ) en nooit gebruikt.
zet gewoon de fontein terug met een fles dreft , zal je zien dat het bruist , en is niet zo duur

25 april, 2008  
Anonymous Anoniem said...

De rekening van het dorpshart zal uiteindelijk terecht komen bij die personen die iets willen huren/kopen in het dorpshart.
Wat een oenen om de prijs van 1 miljoen euro te noemen / laten noemen in die vergadering.

mvg
Een tribune bezoeker

28 april, 2008  

Een reactie posten

<< Home