Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, april 03, 2008

PvdA Loon: nachtbus niet naar Waalwijk

KAATSHEUVEL - De Loonse Partij van de Arbeid wil actie van het college rond de Nightliner.

De socialisten komen vanavond met een motie. Ook denkt de partij dat het geen zin heeft in te zetten op een Nightliner die tot Waalwijk doorrijdt, maar zet zij in op een verlenging van een bestaande lijn naar Kaatsheuvel.

De Loonse raad heeft in april vorig jaar unaniem een motie aangenomen waarin het college uitgenodigd werd om met buurgemeenten onderzoek te doen naar de haalbaarheid van een Nightliner. Deze nachtbus moest gaan rijden tussen Tilburg en Waalwijk, en onderweg ook de Loonse dorpen aandoen. Verder werd aan de landelijke partijen in de raad gevraagd om via hun netwerken dit onderwerp in de provincie aan te kaarten.

Het college nam de motie over maar de PvdA constateert dat er na één jaar geen enkel resultaat te melden valt. Onlangs presenteerde de SP een rapport waarin de resultaten van een proef met een nachtbus bekend gemaakt werden. Uit de proef blijkt dat de belangstelling voor een Nightliner groot is en de exploitatie ook geen probleem hoeft te vormen.

De PvdA wil nu dat het Loonse college met de gemeente Tilburg gaat praten over de Nightliner die naar Tilburg-Noord rijdt. Ze wil die lijn - met toestemming van de provincie - doortrekken naar Loon op Zand en Kaatsheuvel. De VVD en GroenLinks zijn voor de motie omdat uit het Waalwijkse weinig te verwachten valt. De coalitiepartijen CDA en Gemeentebelangen willen dat de PvdA in de tekst 'Loon op Zand en Kaatsheuvel' wijzigt in 'de regio'. Wat daarmee bedoeld wordt, is niet duidelijk.