Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, april 29, 2008

Voorlopig geen grote attracties in Efteling

KAATSHEUVEL - De komende jaren valt geen nieuwe grote attractie in de Efteling te verwachten. Het bedrijf investeert eerst 46 miljoen euro in Bosrijk, een park met 178bungalows en appartementen met in totaal duizend bedden.

Dat zegt scheidend directievoorzitter Ronald van der Zijl morgen in Brabants Dagblad. De Efteling deed nooit eerder een dergelijke investering. Het bedrijf denkt met Bosrijk een grote slag te slaan op de vakantiemarkt.

De laatste grote attractie die de Efteling in gebruik nam was in 2007 De Vliegende Hollander. Tot nu toe was de bedrijfsfilosofie om na maximaal vijf jaar een nieuwe attractie van die omvang te presenteren. Nu richt de Efteling zich de komende jaren op Bosrijk en kleinere attracties. “We overwegen om vanaf nu om de zeven jaar een grote nieuwe attractie te presenteren.”

Van der Zijl denkt dat de Efteling onder leiding van zijn opvolger Bart de Boer (tot 1 juni de baas van Eindhoven Airport) in het buitenland een nieuw park opent. “Concrete plannen zijn daar nog niet voor, maar in Nederland raak je ooit uitgegroeid.”