Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, april 29, 2008

Dodenherdenking in onze gemeente

Op 4 mei zijn we in Nederland om 20.00 uur twee minuten stil. Dan worden Nederlandse burgers en militairen herdacht die zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties waar ook ter wereld.
Het thema voor de dodenherdenking bij het monument op De Horst is dit jaar: 'Ook verdriet verjaart niet'. Dit sluit aan bij het thema van de 4 en 5 mei viering van 2008: 'Solidariteit: de ruggengraat van vrijheid.'

In de gemeente Loon op Zand vindt ook dit jaar een herdenkingsbijeenkomst plaats. Om 19.00 uur start deze bij de afslag Horst-Eftelingsestraat. Met een stille tocht lopen we naar het monument voor de gevallenen. De bijeenkomst duurt tot iets na 20.00 uur. U bent uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen.

Kransleggingen
Zondagochtend worden er namens de gemeente Loon op Zand kransen gelegd bij het Monument aan de Nieuwe Markt, bij de St Janskerk en bij H. Martelaren van Gorkumkerk in Kaatsheuvel. Bij de gedenksteen op kerkhof St. Joachim in De Moer en bij de gedenksteen bij St. Jans Onthoofding in Loon op Zand.
Uit respect voor de Zondagsrust wordt de krans op de begraafplaats van de Nederlands Hervormde Gemeente op vrijdag 2 mei gelegd.