Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, november 26, 2008

Roep om veiliger kruispunt de Horst

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

KAATSHEUVEL Een groep inwoners van Kaatsheuvel en Loon op Zand eist snel extra maatregelen bij de kruising bij de Horst in Kaatsheuvel. Volgens hen worden regelmatig fietsers aangereden of bijna geschept door auto’s, die zich bij het kruispunt niet aan de regels houden. Ook Veilig Verkeer Nederland maakt zich zorgen over deze verkeerssituatie.

Veel automobilisten rijden vanuit Loon op Zand over de Horst naar Kaatsheuvel. Bij het bewuste kruispunt mogen ze niet linksaf de Europalaan inslaan. Maar een flink aantal bestuurders negeert dit verbod, concludeert de groep veronruste inwoners. Het zorgt volgens hen voor gevaarlijke situaties, omdat de stoplichten voor fietsers en de auto’s vanuit de Horst tegelijk op groen springen. „Automobilisten slaan dan linksaf waar het niet mag, en rijden zo de fietsers omver. Ook kinderen van diverse scholen zijn regelmatig het slachtoffer.” In een korte tijd zijn zo vier fietsers aangereden, stellen ze.

De groep eist directe maatregelen van wethouder Joop Bisselink (Verkeer, Gemeentebelangen). „Het moet veel beter zichtbaar gemaakt worden dat het verboden is om linksaf te slaan. Anders gebeuren er echt grote ongelukken", betoogt Gerold Eijkemans, die net als Riny van Wanrooy, Martin Elshout en Ad Verberne meerder schaafwonden heeft overgehouden aan aanrijdingen op het kruispunt. Lennard Alink van Veilig Verkeer Nederland deelt de zorgen. Hij post regelmatig ter plekke, en is zelf ook bijna aangereden op de kruispunt. Het probleem blijkt moeilijk oplosbaar, stelt hij vast. „Je kunt er de hele dag wel politie bijzetten, maar dat lost niets op. Bij ons staat het onderdeel vier keer per jaar op de agenda met het overleg met de gemeente.”

Wethouder Bisselink benadrukt dat het kruispunt permanent de aandacht heeft. Hij betreurt het dat er onlangs weer ongelukken zijn gebeurd. Volgens hem zijn er dit jaar al aanpassingen gedaan. Zo zijn onder meer tekens op de weg geplaatst. Ook is een fluoriscerend bord neergezet om de automobilisten beter te wijzen op het verbod linksaf te slaan. Binnenkort voert Bisselink opnieuw overleg met Veilig Verkeer Nederland en de politie over de verkeerssituatie.

Bij de politie staat de kruising overigens niet bekend als ‘gevaarlijk’. „Er gebeuren wel eens ongelukken”, legt de politiewoordvoerster uit. „Maar in vergelijking met andere drukke verkeerslocaties is dat niet overdreven veel.” Toch controleert de politie wel regelmatig bij de kruising om te kijken of iedereen zich aan de regels houdt, benadrukt ze.

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Jammer dat de gemeente dit soort problemen niet opgelost krijgt.
Dit probleem staat reeds vanaf 1992ter discussie.
Telkens een bordje zo en pijtje daar.
Verplaats je eens in de schoenen van de overtreder.
En pas daar de maatregelen op aan.

26 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Kom eens met een voorstel om het op te lossen dan. Wat kun je meer doen dan een verbod duidelijk maken? Je kunt er moeilijk een muur neerzetten.

27 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

@ Henk,
ik geef je gelijk want de verkeersborden staan helemaal goed. Je mag niet linksaf slaan, mensen die de verkeersregels kennen en daarbij in acht nemen doen het ook goed.
Ik heb wel een oplossing die het misschien nog duidelijker maakt. Op het verkeerslicht een pijltje laten zien met rechtdoor en rechtsaf erop.

02 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Inderdaad een goed idee.
Maar goed, ik denk niet dat mensen de situatie niet kennen. Als je bekend genoeg bent in de buurt om via de horst te rijden, weet je ook dat je daar niet linksaf mag. Mensen vertikken het gewoon om om te rijden.

03 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

@ Henk
inderdaad ze vertikken het gewoon,
Van dat pijltje zag ik op de ringbaan west in tilburg daar mag je ergens ook niet linksaf slaan en dat wordt met een bord en met het stoplicht aangegeven. Tja als dat niet helpt dan is er niets aan te doen. De gemeente heeft volgens mij dan al het mogelijk gedaan wat mogelijk is.

03 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ben bang dat extra controles de enige oplossing zijn. Laat notoire overtreders het dan maar in hun portomonnee voelen. Helaas zal daar de mankracht niet voor zijn.
Kunnen we daar niet twee van die camera's ophangen in plaats van in het centrum :)?

05 december, 2008  

Een reactie posten

<< Home