Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, november 24, 2008

Aanpak overlast Polen is succesvol

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster.

KAATSHEUVEL - De overlast door Poolse campinggasten is sterk afgenomen, stelt eigenaar Steef Blok van camping Duinlust in Kaatsheuvel.

Volgens hem heeft hij nauwelijks last meer van Poolse gasten van Droomgaard, de andere camping aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen. Hij prijst de aanpak van 'concurrent' Droomgaard en de gemeente Loon op Zand om dit probleem op te lossen.

In juli van dit jaar luidde Duinlust de noodklok. Zelf had de camping geen Polen op het terrein. Maar volgens Blok zorgden Poolse gasten van concurrent Droomgaard bij zijn terrein voor veel overlast. Ze zouden vaak stomdronken zijn, voor spanningen zorgen en onverantwoord hard rijden op de Duinlaan. Die problemen zijn nu vrijwel volledig voorbij, aldus eigenaar Blok. "Op de Duinlaan wordt nog wel eens hard gereden. Maar dat doen Kaatsheuvelse jongeren ook."

Bij Duinlust is wel besloten om in het horeca-gedeelte geen groepen Polen meer toe te laten. "Dat is fijner voor de campinggasten. Het levert ook geen problemen op", stelt Blok. "Als je de Polen uitlegt waarom dat is, snappen ze dat ook."

Beheerder Pascal Schippers van Droomgaard heeft nog altijd moeite met de manier waarop Duinlust de publiciteit zocht. Volgens hem had en heeft Droomgaard geen problemen met Polen op de camping. "We doen ons best om alles goed te regelen, maar je hebt niet alles in de hand."

De Loonse wethouder Hans Waijers zegt blij te zijn met de positieve geluiden van de laatste tijd.