Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, november 21, 2008

Omwisselen containers verloopt niet vlekkeloos

Kaatsheuvel - Loon op Zand trekt meer tijd uit voor het omwisselen van alle afvalcontainers in de gemeente. Veel mensen blijken niet goed op de hoogte te zijn van deze grootscheepse klus. Deze week stonden op diverse adressen nog niet alle kliko's klaar om omgewisseld te worden. Ook wil de gemeente nog andere misverstanden uit de weg helpen. De inwoners van Loon op Zand krijgen andere afvalcontainers voor de nieuwe afvalinzameling die 1 december van start gaat. Het omruilen van de kliko's was in eerste instantie gepland in de periode van 27 tot en met 28 november. Maar het wisselteam gaat nog door tot en met 12 december als dat nodig is.

"Het blijkt toch een heel omvangrijke operatie", stelt een gemeentewoordvoerder. Bovendien vergeten de mensen regelmatig ook de huidige papiercontainer aan de weg te zetten waardoor deze niet omgebouwd kan worden. "We hebben veel aan voorlichting gedaan, toch blijkt niet iedereen op de hoogte". Ook leven er misverstanden bij mensen die al eerder een 'nieuwe' container met grijs deksel heeft gekregen. Zij moeten deze kliko's ook aan de straat zetten omdat de chip er nog niet in zit. "Als de kliko stratks geen chip heeft kan die niet geleegd worden", waarschuwt de gemeente.

Verder vond een aantal inwoners deze week z'n groene kliko niet meer terug, nadat deze aan de weg was gezet. Volgens de gemeente loopt de hele operatie toch vrij aardig op schema.

8 Comments:

Anonymous Anoniem said...

ze hebben zelfs zo veel aan voorlichting gedaan, dat veel mensen niet meer snappen!!

21 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

We hadden hier alles goed gedaan maar ze waren om 8 uur in de avond nog niet met de stickers en chip geweest. Hoe moet het nou. Ze konden mij dat via het telefoonnummer van het omwisselen ook niet goed vertellen.En het gaat hier wel om 33 bakken van bewoners en winkeliers die de hele dag aan de straat hadden gestaan.

21 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

dus wie op 1 december geen nieuwe bakken heeft kan het niet meer worden opgehaald ????
of rijden we nog maar een paar jaar met de oude wagens rond,

dit moest toch allemaal voor het nieuwe materiaal om op te halen

peter

21 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

kwamen hier de kliko's omwisselen en vroeg wat aan die mensen die daar mee bezig waren. had antwoord was.............what what don't know.
het waren polen die dat kwamen doen, moet dat nou. mensen hebben allemaal vragen over hoe en wat, en ze kunnen geen antwoord geven. het is toch tegek voor woorden dat polen dat komen doen.

ik heb nog steeds geen chip, maar ik weet zeker dat mijn bak geleegd wordt. pool of geen pool.

petra

22 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Sommige mensen moet je alles 10 keer voorkauwen. Gewoon aan de straat zetten. Zijn ze nog niet geweest dan de volgende week nog een keertje buiten zetten. Wat valt daar nu niet aan te snappen. En wat maakt het uit of het een Pool is....dan werkt ie tenminste i.p.v. zijn roes uit te slapen in een Ketsheuvels damke

23 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

we snapte het heus wel maar na het omwisselen zouden ze gelijk de chip er in doen , en de stickers er op plakken maar dat moet nog gebeuren

23 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

DIE POOL LAG EEN DAG LATER IN HET DAMKE HOOR CRIENTJE.

PETRA

24 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

mijne deksel van mijne restafvalcontainer moet nog verwisseld worden,en die zit al bekaant vol,ben benieuwd hoe lang het gaat duren voordat de chip in werking word gezet,dus betalen,en dat duurt nie lang mensen,geloof me maar!

25 november, 2008  

Een reactie posten

<< Home