Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, november 20, 2008

BurgerBelang sluit zich aan bij Loonse CDA

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

KAATSHEUVEL - De fractie van BurgerBelang die tot 20 december van het vorig jaar met één zetel vertegenwoordigd was in de Loonse gemeenteraad en daarna de partij ophief, heeft na verkennende gesprekken met andere politieke partijen besloten zich aan te sluiten bij de Loonse afdeling van het CDA. Donderdagavond wordt de ex-voorman van BurgerBelang, Cees Smulders tijdens de jaarvergadering van het CDA, voorgedragen als bestuurslid.

Ook de huidige voorzitter van DESK, Kaatsheuvelnaar Piet Henskens en de Moerse Mieke Broeders-Habraken worden voorgedragen als bestuurslid van de Christen Democraten.

Volgens Cees Smulders (59), is hij en zijn achterban tot de conclusie gekomen dat men als kleine plaatselijke partij beter de krachten kan bundelen met een goed geoliede CDA-afdeling. "Het CDA is voor ons de betrouwbaarste partner gebleken", aldus Smulders. Voorzitter Bert Branderhorst van het CDA is blij met de aansluiting. "Wij zien de toekomst met veel vertrouwen tegemoet, zeker omdat er zoveel spirit zit in deze groep mensen. Daarnaast vinden we het chique dat Smulders, nadat hij zich teruggetrokken heeft zijn achterban de kans biedt om politiek actief te blijven. Volgens de praeses is het de bedoeling dat de mensen van BurgerBelang van opinie tot besluitvorming integreren in het CDA. De aansluiting heeft geen gevolgen voor de huidige zittingsperiode. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen die in het voorjaar van 2010 gehouden worden zal gezamenlijk worden gewerkt aan het bereiken van een optimaal resultaat.