Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, november 16, 2008

Passant redt oma (53) en peuter (2) uit Loon op Zand

Bron: Politiemwb

WASPIK: Een 31-jarige man uit Sprang-Capelle redde een 53-jarige oma en haar 2-jarige kleinkind uit Loon op Zand nadat zij met hun auto in de sloot waren geraakt.

Het ongeval gebeurde zaterdagmiddag 15 november 2008 rond 17.25 uur op de Vogelenzangweg in Waspik. De man reed achter de bewuste auto en zag het voertuig in een bocht onverwacht rechtdoor gaan, het water in. De auto belandde op zijn kop in het water en alleen de bodemplaat en de wielen staken nog boven het wateroppervlak uit.

De getuige belde eerst het alarmnummer 112 en bedacht zich vervolgens geen moment en sprong het water in. Het lukt hem niet om het bestuurdersportier open te krijgen. Met veel krachtinspanning kon hij uiteindelijk wel de achterdeur openen, waarbij hij meteen het 2-jarige kind in zijn handen geduwd kreeg. Hij bracht de peuter in veiligheid en redde vervolgens de 53-jarige vrouw uit de auto.

De vrouw (afkomstig uit Looon op Zand) verklaarde nadien dat ze door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt was. Door het koude water dat haar auto binnenstroomde kwam ze bij kennis. Het lukte haar (vanwege de ontstane schade) niet om haar kleinkind te bereiken. Op de tast heeft ze vervolgens het kind losgemaakt en toen de achterdeur openging, duwde ze het kind meteen naar buiten. Vervolgens werd ze zelf gered door de man uit Sprang-Capelle. Oma en kind zijn door de huisarts onderzocht en hadden geen lichamelijk letsel opgelopen. De vrouw was wel enorm geschrokken door de gebeurtenis.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

petje af voor die man uit sprang capelle!!!!!!!

17 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

'n Echte mensenredder!

17 november, 2008  

Een reactie posten

<< Home