Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, november 15, 2008

Kans op tunnel N261 slinkt fors

Bron Brabants Dagblad Auteurs Michel Koster Jan in 't Groen

LOON OP ZAND – De kans op de aanleg van een tunnel onder de N261 bij Loon op Zand lijkt flink geslonken. Als de gemeente zo’n snelle route van Loon op Zand naar Kaatsheuvel wil, moet ze zo’n tunnel vrijwel zeker zelf betalen. Dat heeft de provincie laten weten.
De toekomstige ombouw van de drukke weg tussen Waalwijk en Tilburg heeft flinke gevolgen voor Loon op Zand. Het dorp krijgt ten zuiden een heel nieuwe ontsluiting op de N261, zo is het plan. De huidige ontsluiting op de Hoge Steenweg wordt dan waarschijnlijk afgesloten. Maar dat laatste ligt gevoelig in het dorp. Veel mensen willen een snelle route houden via de Hoge Steenweg en De Horst naar Kaatsheuvel, zo bleek uit een enquête van PvdA, GroenLinks, VVD en SP. Dat kan alleen door de aanleg van een tunnel of viaduct. Begin 2009 moet meer duidelijkheid komen over de plannen voor de ombouw van de N261. En dat wordt hoog tijd, vindt de politiek. De voortdurende onzekerheid zou leiden tot onrust in het dorp. De politiek dringt sterk aan op een goede communicatie met de inwoners van Loon op Zand. Volgens wethouder Joop Bisselink (Gemeentebelangen) zullen de plannen inderdaad snel voorgelegd worden aan de inwoners.
Volgens hem heeft de provincie wel voor ‘negentig procent’ zeker laten weten dat de gemeente een extra tunnel of viaduct onder de N261 bij Loon op Zand zelf zal moeten betalen. Dat is een tegenvaller. Toch is het plan nog niet definitief afgeschoten, en liggen alle opties nog open, aldus Bisselink. Gemeentebelangen vroeg donderdagavond ook aandacht voor een goede ontsluiting van Kaatsheuvel op de N261. Ook daar wordt volgens Bisselink hard aan gewerkt.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

We hadden in de gemeente toch nog enkele miljoenen reserve. Dit lijkt me een goede besteding van dat geld. Ga met de provincie onderhandelen om die tunnel door gezamelijke financiering verwezenlijkt te krijgen voor onze inwoners. Als de provincie het niet alleen hoeft te betalen werken ze misschien wel mee.

17 november, 2008  

Een reactie posten

<< Home