Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, november 12, 2008

“En ’s avonds een blos op de wangen”

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

Loon op Zand – In een met zand gevulde tractorband zit de zeven maanden oude Ruben in lekker te spelen. Het jochie brengt sinds kort de dag door bij “Buitenlust” aan de Blauwloop in Loon op Zand.

De nieuwe kinderopvang volgens het concept “Kleinschalige Agrarische Kinderopvang” wordt gerund door Petra de Kort (27). Het concept is overkomen waaien vanuit het noorden van het land, met als doel de kinderen zoveel mogelijk op te laten groeien in een agrarische omgeving. Door het spelen op de boerderij worden de kinderen resistent voor allerlei allergieën.

“We hadden hier een complete woning leegstaan en het leek me wel wat om iets met kinderen te gaan doen”, vertelt de gediplomeerd leidster. De ruimte is licht ingericht. De kleuren worden gevormd door de natuur die door grote ramen naar binnenkomt. “De kracht zit hem in het beleven van de seizoenen. De kinderen maken kennis met alle facetten van het buitengebied”, aldus Petra die aan alles heeft gedacht. Boven de commode hangt zelfs een spiegel waardoor baby’tjes zichzelf kunnen zien. Voor de wat oudere kinderen is een snoezelhoek ingericht.

Maar alles blijft gericht op het zoveel mogelijk buiten zijn. Als het een beetje weer krijgen de kinderen een blauwe overall aangetrokken en gaat Petra met de kinderen naar de kuikentjes op het bedrijf van haar ouders, naar de moestuin of naar het bos. Sommige zijn in het begin bang om vieze vingers te krijgen, maar dat gaat snel over”, aldus moeder Elly die als gediplomeerd leidster vaak bijspringt. Bij redelijk weer slapen de kinderen zelfs onder de bomen of een afdak in verrijdbare bedjes.

“De kids hebben ’s avonds een rode blos op hun wangen. Dat vinden de ouders prachtig”, zegt Petra die de kinderen liefdevol verzorgd. Ze heeft grote plannen. “Naast de woning staat een schuur. Die gaat plat en daar bouwen we een nieuw gebouw dat plaats biedt aan twaalf kinderen”. De kinderopvang is volledig geregistreerd. Ouders kunnen dus een beroep doen op een financiële bijdrage. www.Kinderopvangbuitenlust.nl

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

"bos" op de wangen!

12 november, 2008  

Een reactie posten

<< Home