Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, november 08, 2008

Toch borden na forse kritiek waterschap

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster

Kaatsheuvel-Loon op Zand zet toch gratis verkiezingsborden voor de waterschapsverziekingen die van 13 tot en met 25 november gehouden worden. De Loonse politiek bleek niet doof voor de forse kritiek van Kaatsheuvelnaar Jan van den Burg, nestuurslid van Brabantse Delta. Hij was 'boos en hevig teleurgesteld' over de rekening van 450 euro die het waterschap per verkiezingsbord moest betalen. Waterschapsbestuurder van der Burg stak donderdagavond zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. "In Loon op Zand wordt aan democratie een prijskaartje gehangen", stelde van der Burg.

De gemeenteraad vond ook dat de verkiezingsborden kosteloos geplaatst moeten worden. Volgende week komen er drie in Kaatsheuvel twee in Loon op Zand en een in De Moer te staan. Volgens het college ligt de organisatie van de waterschapsverkiezingen eigenlijk bij de waterschappen. Waterschap De Dommel (gebied Loon op Zand) besloot wel een bord te laten plaatsen in Loon op Zand. Die rekening van 450 euro wordt nu ook verscheurd.