Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, november 07, 2008

Camping Duinlust Kaatsheuvel wil uitbreiden met bowlingbanen

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster

KAATSHEUVEL - Camping Duinlust aan de Duinlaan in Kaatsheuvel wil uitbreiden met een bowlingbaan.

Het gaat om de bouw van een complex met zes banen, met daar bovenop een restaurant. Het plan is inmiddels voorgelegd aan de gemeente Loon op Zand.

Als het aan Duinlust ligt, is de bowlingbaan nog voor de zomervakantie klaar. Iedereen die wil bowlen, moet daar dan terecht kunnen, dus niet alleen de campinggasten. De exploitanten van de Kaatsheuvelse camping hebben ook nog andere plannen. Ze zijn bezig om op een tweede locatie in de gemeente Loon op Zand een verblijfslocatie-hotel te beginnen. "De onderhandelingen daarover zijn in een vergevorderd stadium", aldus Robert Blok. Om welke locatie het gaat, wil hij nog niet kwijt.

Duinlust moest eerder dit jaar afzien van een ander uitbreidingsplan: de bouw van 55 chalets grenzend aan het huidige recreatiebedrijf. De gemeente Loon op Zand werkte hier niet mee en volgde daarmee de adviezen van het Overlegorgaan Loonse en Drunense Duinen en provincie. Het plan voor een chaletpark zou een te grote bedreiging vormen voor de Loonse en Drunense Duinen.

Duinlust was diep teleurgesteld over het afketsen van dit plan. Volgens eigenaar Steef Blok waren extra opbrengsten nodig om de camping financieel gezond te houden. Daarom is nu gezocht naar een andere manier om de omzet te vergroten. Duinlust was al begonnen met het uitbreiden van de horeca-activiteiten.

Een nieuw plan is dus de bowlingbaan met restaurant, aansluitend aan de huidige horeca-gelegenheid. "Mensen moeten dan kunnen bowlen, steengrillen of gourmetten, een beetje het Amerikaanse model", legt Robert Blok uit.

Het plan voor de bowlingbaan valt of staat opnieuw met de toestemming van gemeente en andere betrokken instanties.