Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, november 06, 2008

Triangel kost op valreep nog veel geld

Kaatsheuvel - Loon op Zand trekt op de valreep nog veel geld uit voor welzijnsorganisatie Triangel, die begin 2009 ophoudt te bestaan.

Triangel kampt ook dit jaar met een flink tekort. Het Loonse college wil ruim 23.000 euro extra uittrekken om dit tekort aan te zuiveren. Verder komt de gemeente met een eenmalige subsidie van maximaal 24.000 euro over de brug voor de kosten die gemaakt moeten worden voor het opheffen van Triangel.

Loon op Zand wil vanaf volgend jaar voor het welzijnswerk in zee gaan met De Twern uit Tilburg. Volgens de Loonse wethouder Wim Aussems is gekozen voor een grote organisatie, die minder kwetsbaar is. Het betekent meteen het einde van de huidige welzijnsorganisatie Triangel. Al gaat het personeel na de 'fusie' wel mee over naar De Twern.

Het overleg tussen alle partijen vergt veel tijd, al verwachten ze er wel uit te komen. Op het eind van de rit moeten nog wel wat financiële plooien gladgestreken worden. De ruim 350.000 euro subsidie bleek de afgelopen jaren niet toereikend voor Triangel. Het tekort zou onder meer te maken hebben met de flink gestegen prijzen, cao-kosten en het vertrek en vervanging van de directeur.

In februari besloot de Loonse raad vanwege de tekorten al ruim 50.000 euro extra subsidie uit te trekken voor Triangel: 24.000 euro voor 2007 en 27.000 euro voor dit jaar. Maar dat blijkt niet voldoende. Dit jaar kampt Triangel met een tekort van ruim 65.000 euro.

Volgens het college is er nog eens 23.000 euro van de gemeente nodig om het financiële gat te dichten. Triangel zelf moet ook ruim 15.000 euro uit de reserves halen om het tekort te dekken. Volgens interim-directeur Janne van Asseldonk betekent dat laatste wel dat Triangel echt geen geld meer heeft om eventuele financiële tegenvallers nog op te vangen. "De kas is helemaal leeg."

Aan de opheffing van Triangel kleven ook kosten. Zo moeten in de overgangsfase bijvoorbeeld ook zaken als accountants, administratie en interim-manager betaald worden. Daarvoor wil het college dus maximaal 24.000 euro uittrekken. Volgens Van Asseldonk is die steun mooi. "Alleen is het nog maar de vraag of dat bedrag wel voldoende is." De raad praat vanavond over Triangel.