Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, november 05, 2008

Recherche rolt hennepbende op II

ESBEEK - Bij een gecoördineerde actie tegen hennepteelt in de grensregio zijn dinsdag in Nederland en België in totaal 23 arrestaties verricht. Het zwaartepunt van de actie lag in de regio Tilburg. Het gaat volgens de Nederlandse en Belgische autoriteiten om de kopstukken van de handel in softdrugs.

De actie is het resultaat van onderzoek naar de zware criminaliteit achter relatief kleine hennepplantages die in de loop van een jaar werden ontmanteld. De Nederlandse politie viel 32 woningen en panden binnen in Kaatsheuvel, Sprang-Capelle, Esbeek, Waspik, Drunen, Waalwijk, Bergen op Zoom, Oosterhout, Castelre en Den Bosch, maar ook in Aalsmeer, Badhoevedorp, Huizen, Arnhem en Amsterdam. Van de aanhoudingen werden er achttien in Nederland gepleegd.

Onder meer bij een makelaarskantoor, financiële dienstverleners en een administratiekantoor is onderzoek gedaan. Er werden dinsdag tien plantages en drogerijen opgerold. Op tien woningen, een manege en enkele luxe sportauto’s werd beslag gelegd. Als bijvangst noteerden de Belgen en Nederlanders een aantal vuurwapens, anabolen en een grote partij gekopieerde dvd’s.

De actie begon dinsdagochtend en duurde de hele dag. In totaal deden 290 Nederlandse en Belgische politiemensen mee. Persofficier Tom Hendriks van het Openbaar Ministerie in Breda verwacht dat de politie ook de komende dagen nog druk is met de nasleep, zei hij op een persconferentie in Turnhout (Vlaanderen).

Volgens de Belgische justitie maakte de groepering enorme winsten en tonen de resultaten hoe groot en professioneel de hennepteelt in het grensgebied is.

De Nederlandse en Belgische justitie grepen in Turnhout de gelegenheid aan om te melden dat de gezamenlijke actie een schoolvoorbeeld vormt voor hun steeds verdergaande samenwerking.