Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, november 04, 2008

Straf Kaatsheuvelse voor oplichten vriendin

BREDA - Voor het oplichten van haar ex-vriendin is een 29-jarige vrouw uit Kaatsheuvel veroordeeld tot een werkstraf van 30 uur en twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf.

Omdat ze nog in een proeftijd zit, moet ze ook een voorwaardelijke werkstraf van 28 uur uitvoeren.

Na een driejarige relatie konden zij en haar ex-vriendin het niet eens worden over de scheiding. Om haar te pesten vulde de vrouw op het aanmeldingsformulier van een datingsite het bankrekeningnummer van haar ex in. Ook bij een andere vriendin waarmee ze ruzie had, deed ze dat. De bedragen van in totaal 49,90 euro werden door de bank van de rekeningen van de gedupeerden afgeschreven. Omdat de vrouw al eerder veroordeeld was voor oplichting en valsheid in geschrifte eiste de officier van justitie in totaal 68 uur werkstraf en 2 weken voorwaardelijke celstraf. Het vonnis van de politierechter was iets milder.