Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, november 05, 2008

'Kaatsheuvelnaar spil henneporganisatie

Politie legt ook beslag op manege van echtpaar in Esbeek

Kaatsheuvel - Een 53-jarige inwoner van Kaatsheuvel is volgens de politie de spil van een gisteren opgerolde organisatie die op grote schaal hennepkwekerijen exploiteerde, wiet verhandelde en en het crimineel verdiende geld wit te wassen.
Behalve aan de Hoge Zandschel in Kaatsheuvel waar de hoofdverdachte woont met zijn vrouw en zoontje, legde de politie ook beslag op de manege van het echtpaar in Esbeek. De manage werd vorige week heropend na een grootscheepse verbouwing.

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Het brabants dagblad schreef vorige week:


KAATSHEUVEL/ESBEEK - Twee jaar lang heeft het echtpaar Thamara Janssens (34) en Humpfrey Derwort (53) uit Kaatsheuvel met man en macht gewerkt om de deuren van hun nieuwe multifunctionele manege 'New Broeksie' aan de Groenstraat in Esbeek te openen.

Een nieuwe manege en een nieuwe naam. "We hebben voor de Engelse benaming gekozen omdat de Nederlandse te lang is", zegt Janssens "'New Broeksie' is een stichting. De manege valt dus onder een stichting met vele vrijwilligers die door ons worden aangestuurd." De liefhebberij voor paarden heeft de Kaatsheuvelse van huis uit meegekregen. "Ik train paarden voor de verkoop. In de tijd van William van de Broek, een van de vorige eigenaren, stond ons paard hier gestald. In Kaatsheuvel hebben we ook een manege. Wij konden De Broeksie redelijk goedkoop kopen. Mijn man koopt regelmatig oude panden en huizen op om op te knappen. Hij zit in de bouw."

De manege in Esbeek is flink verbouwd. De binnenrijhal is groter. Er is een grote, luxe kantine bijgebouwd, met een balkon en een luxe appartement voor de ruiters die van ver komen. Alles met uitzicht op de rijhal. "Totaal hebben we nu veertig boxen. En we hebben 9 hectare weiland voor de buitenwedstrijden."

Ook denkt de stichting aan paardensport voor gehandicapten.

05 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

"Hij zit in de bouw"

05 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

ja juist ja hahahahaha

05 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

en heeft ook nog groen vingers

05 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Dertien verdachten henneporganisatie langer vast
07 november 2008, 20:32 BREDA (ANP) - Van de achttien verdachten die dinsdag zijn aangehouden voor grootschalige exploitatie van hennepkwekerijen, zitten er nog dertien vast. Zij worden verdacht van fraude, witwassen, bezit, handel en export van hennep en lidmaatschap van een criminele organisatie, aldus het Openbaar Ministerie (OM) in Breda vrijdag.

Vijftien verdachten (elf mannen en vier vrouwen) zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris voor de rechtbank in Breda. Veertien van hen hebben de Nederlandse nationaliteit, één verdachte de Belgische. Dertien van hen blijven nog veertien dagen in bewaring. Een vrouwelijke verdachte is vrijdag door justitie op vrije voeten gesteld. Bij een van de verdachten is de bewaring door de rechter-commissaris afgewezen wegens een gering aandeel in de zaak.

In België zijn dinsdag nog eens vijf personen aangehouden. Verder is bij 36 huiszoekingen in totaal 240.000 euro aan contanten in beslag genomen.

08 november, 2008  

Een reactie posten

<< Home