Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, november 12, 2008

Buurt is overlast goed zat

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

KAATSHEUVEL - De bewoners van de Van Heeswijkstraat in Kaatsheuvel zijn de nachtelijke overlast meer dan zat.

In de afgelopen periode werden diverse malen spiegels van geparkeerde auto's afgetrapt. Afgelopen weekend was het weer raak.

In een e-mail naar de burgemeester, politie en politiek schrijft buurtbewoner Hans Bogaard dat hij een beroep op de buurtvereniging gaat doen om een soort gezamenlijke buurtwacht op te richten. "Ik zal dan wel het voorstel doen om de zaken niet op te lossen met praten maar met een harde hand."

Volgens Bogaard heeft hij in het verleden politie al meerdere malen verzocht iets aan de overlast te doen, maar zonder resultaat. Hij vindt het te gek voor woorden dat 'jonge en oudere mensen 's nachts angstig worden door tuig dat meent mensen te moeten intimideren'.

De politiewoordvoerster zegt in een reactie de betrokkenheid van bewoners toe te juichen. "Maar wij zijn niet op zoek naar mensen die het recht in eigen hand nemen. Dat keuren we absoluut af", aldus de woordvoerster.

Om de zaak te onderzoeken, gaat de veiligheidsambtenaar van de gemeente Loon op Zand samen met de wijkagent binnen enkele dagen praten met Bogaard. "In deze gevallen werken we nauw samen met de politie en we moeten er samen uit kunnen komen", aldus veiligheidsmedewerker Marco Boudewijns van de gemeente.

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

En zo zijn er nog wel veel meer straten in Kaatsheuvel waar de hangjeugd en uitgaansjeugd voor hele grote ergernis en overlast zorgt inclusief het vandalisme , dat gebeurt heus niet alleen in de Van Heeswijkstraat, het is een maatschappelijk en structureel probleem, de ouders van deze jongeren die dit flikken geven gewoon niet thuis en geven geen opvoeding , ik durf helaas niet te zeggen in welke straat ik woon waar het ook voor komt uit angst voor repressailes, diep triest .

12 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Vooral allemaal niets zeggen uit angst inderdaad, dan waait het wel weer over?
Ik juich het idee van meneer Bogaard toe. Harde hand, wanneer praten niet meer werkt. Alleen ben ik bang binnenkort op deze site te moeten lezen dat niet het tuig wat de vernielingen aanricht, maar degene die het recht in eigen hand nam is opgepakt.

12 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

We hadden 2 weken geleden net een nieuwe spiegel erop laten zetten, en nu is ie weer kapot.
De garage neemt ze voortaan maar op voorraad! Triest hé.

12 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Waarom doet de politie niets met alle aangiften, ooooof.... zijn er (bijna) geen aangiften.

12 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Wat moet je doen? De politie kan niet 24 uur in die straat gaan staan en het gebeurt zo snel. Groepje komt op de fiets langs en pats, spiegel eraf. Een buurtwacht kan een permanentere aanwezigheid garanderen.
Hebben ze destijds in de Hil ook gedaan met de autobranden.

13 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

verhalen die handel op dat tuig je moet ze pakken waar ze het het beste voelen in hun portemonee om halt lachen ze want die straf is maar een paar uurtjes

15 november, 2008  

Een reactie posten

<< Home