Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, november 14, 2008

Stichting wil Kaatsheuvel promoten in kazerne

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

KAATSHEUVEL –Stichting Doen We! wil graag een permanent expositiepaviljoen in de oude brandweerkazerne aan de Nieuwe Markt in Kaatsheuvel.Het idee leeft al langer bij de stichting. Eduard Steenbergen en André van Riel komen nu met het plan naar buiten.

De inrichting van de permanente expositieruimte moet een beeld geven van het verleden, heden en toekomst van Kaatsheuvel. Verder ziet de stichting de ruimte als een soort eerbetoon aan de bevolking van Kaatsheuvel, die zich in het verleden met ‘schoen en leder’ bezigh hield.
Volgens de stichting moet Kaatsheuvel zich naast Waalwijk en Drunen meer gaan manifesteren als prominent onderdeel van ‘Leerzame Langstraat, Schoen- en Lederhart van Nederland’.Deze plannen sluiten daarbij aan.Van Riel: „ Als inwoners van Kaatsheuvel zijn wij fier op het verleden, heden en toekomst van ons dorp en zitten wij verlegen om een fysieke ruimte om dat ook te kunnen tonen.”
Volgens de stichting maakt zo’n expositieruimte het nieuwe dorpshart in Kaatsheuvel ook aantrekkelijker, met als gevolg meer bezoekers van buitenaf. Als het aan ‘Doen We’ ligt, komt er bij het complex een combinatie van expositie en horeca (met terras).
De stichting zoekt nu partners om het plan van de grond te krijgen. Daarbij denkt ze onder meer aan de Efteling, Casade Woondiensten, Natuurmonumenten, het Schoenenmuseum, VVV, de gemeente Loon op Zand, ondernemers en andere financiers.
De stichting heeft in haar vrij korte bestaan al aardig wat zaken op de rails gekregen. Zo werd de Senioren Diensten Centrale en de Lokale Voedselbank opgericht, scootmobielcursussen gegeven en werd een nieuwe vloer in De Bosvaert gelegd. Ook is medewerking verleend aan een project om armoede te signaleren, de heroprichting van de Heemkundekring en ondersteuning van de Werkgroep Rouwverwerking.