Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, november 13, 2008

Fietsers zijn boos over spekgladde bladeren

Bron: Brabants Dagblad Auteur Jan in 't Groen

Loon op Zand – Een groep fietsers die gebruik maken van het fietspad aan de Kasteellaan zijn boos op de gemeente Loon op Zand. De gemeente zou verzuimen om de bladeren die op het fietspad vallen op te ruimen.

Door gladheid van het blad ging het dinsdagavond mis. Een bromfietser ging flink onderuit en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Volgens Kaatsheuvelnaar Piet van de Kar, die dagelijks gebruik maakt van het fietspad is vooral ter hoogte van de nieuwbouw van de Castelanie het fietspad door de vele bladeren niet te zien. “In de winter doet de gemeente er alles aan om wegen en fietspaden sneeuwvrij te krijgen, maar in het najaar mogen de fietsers over spekgladde bladeren fietsen”. Wethouder Bisselink: "De gemeente betreurt het dat gevallen blad op de Kasteellaan voor een onoverzichtelijk wegdek heeft gezorgd en dat daardoor een ongeval heeft plaatsgevonden. Helaas kunnen we niet op alle plekken tegelijk aanwezig zijn en er zullen in het najaar altijd meerdere locaties tegelijk bestaan waar het opruimen van blad prioriteit verdient".

Bisselink vervolgt: "Wij hebben onze toezichthouders verzocht extra goed op dergelijke situaties te letten." Volgens de wethouder rijden dagelijks de toezichthouders van de gemeente door de verschillende straten en wegen van Loon op Zand, om na te gaan of de openbare weg geen ongeregeldheden vertoond. Dit om gevaarlijke situaties te voorkomen of zo snel mogelijk op te lossen. In overleg met de WML wordt in deze tijd van het jaar wekelijks een planning gemaakt voor het opruimen van bladafval. De kern Loon op Zand is hiertoe opgedeeld in 5 wijken en wekelijks wordt bepaald waar de prioriteiten liggen wat bladopruimen betreft. Mocht een plaatselijke situatie hierom vragen dan wordt van de planning afgeweken en een plek aangepakt die daarom vraagt".

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Langs de europalaan is het hetzelfde dus
daar ruimen ze eerst op en gaan dan aan het snoeien
en dan blijft dus verder ook alles ligen

maar dat is kaatsheuvel
gebeurd dat ook in de villawijk ????????????????????


peter

13 november, 2008  

Een reactie posten

<< Home