Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, november 19, 2008

“Zwangere vrouw painten is prachtig”


Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen


Kaatsheuvelse (43) timmert aan de weg met bodypainting

Kaatsheuvel – De studio achter het huis van Florence de Bever aan de Willem de Zwijgerlaan in Katsheuvel hangt vol met foto’s van haar fraaiste bodypaintwerken. Op de grote wand springen foto’s van zwangere vrouwen die op hun buik een kunstwerk hebben laten plaatsen, volgens het zogenaamde bellypaint, eruit. De daarbij horende geboortekaartjes hangen ernaast. “Zwangere vrouwen painten is het mooiste om te doen. De baby begint te bewegen en daar reageren de moeders weer op. Daardoor krijg je een band met het model”, verklaard Florence de Bever (43), die sinds twee jaar een eigen bedrijfje runt.

Zij werd onlangs tweede bij een prestigieuze bodypaint- wedstrijd. De competitie staat hoger aangeschreven dan het Nederlands kampioenschap omdat ook deelnemers uit andere landen toegelaten worden. Twee weken geleden moest de Kaatsheuvelse alleen de Israëlische deelneemster voor zich dulden. De van oorsprong HBO - activiteitenbegeleidster jeugdwelzijnswerk heeft veel gestudeerd om zover te komen. Zo heeft ze vakopleidingen grimeren gevolgd in Tilburg en Antwerpen en ze heeft om haar vak uit te kunnen oefenen zelfs een kappers- coupeuse- en een visagistenopleiding gevolgd. “Ik kan een aardig persoon omtoveren tot een monster”, vertelt de bescheiden de Bever die zich als een kunstenares op levend doek beschrijft.

Wat haar opvalt is het grote aantal fotografen die op de wedstrijden afkomen. “Ze komen vermoedelijk voor het beschilderd bloot”, aldus de kunsternares die niets moet hebben van erotisch werk. “Voor mij blijft het beschilderen van modellen kunst. Je zult mij dan ook niet vinden op erotische beurzen”.

De klantenkring van de kunstenares is indrukwekkend. Ze reisde zelfs naar het Franse Cannes voor een bijzondere opdracht. Maar ook de Bijenkorf en de Efteling behoren tot haar klantenring. Op de Negenmaandenbeurs en bij Prenatal kan ze zich uitleven op het beschilderen van zwangere vrouwen. Een dik belegde boterham zit er volgens de getalenteerde kunstenares niet in. “Ik neem al genoegen met een boterham met pindakaas”, zo klinkt het bescheiden.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ik heb vandaag mijn "belly" laten painten op de 9maanden beurs. Echt SUPER!!! Het resultaat is prachtig. We kunnen niet wachten tot we de foto's thuis krijgen.
Heel erg bedankt Florence!!

22 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Ik heb vandaag mijn "belly" laten painten op de 9maanden beurs. Echt SUPER!!! Het resultaat is prachtig. We kunnen niet wachten tot we de foto's thuis krijgen.
Heel erg bedankt Florence!!

22 februari, 2009  

Een reactie posten

<< Home