Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, november 25, 2008

Bouw in centrum duurt nog jaar

Bron : Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster

KAATSHEUVEL - De bouw van het nieuwe woon- en winkelcomplex op de hoek van Hoofdstraat en Peperstraat in Kaatsheuvel is pas eind 2009 klaar.

Het opvallende bouwplan in het Kaatsheuvelse centrum loopt een half jaar vertraging op. Volgens opdrachtgever Woningstichting Geertruidenberg (WSG) wordt er nu snel volop gebouwd op het nog braakliggende terrein.

In het centrum komt een nieuw complex met drie winkelruimtes en acht huurappartementen. Voor dat bouwplan zijn onder meer de voormalige winkels van boekhandel Van Gils en De Vries Kleding tegen de vlakte gegaan.

Het streven was om de bouw van het complex net na de bouwvak klaar te hebben. Maar dat gaat niet lukken. Zo bleek de sloop van de oude panden een tijdrovende klus. Verder moest WSG op zoek naar een andere aannemer, omdat de beoogde bouwer Verschure uit Raamsdonk failliet ging. De klus is daarna gegund aan aannemersbedrijf Oome Schapers uit Raamsdonksveer. Die is gisteren op het braakliggend terrein begonnen met de voorbereidingen voor de bouw.

"Het duurt toch snel een jaar voordat zo'n gebouw helemaal klaar is", aldus een woordvoerder van WSG. Wel verwacht hij dat de ergste overlast net na de bouwvak voorbij is. "In het begin moeten grote materialen aangevoerd worden. Na de bouwvak gaat het vooral om de afwerking." Volgens WSG bestaat in ieder geval al volop interesse voor de winkelruimtes. Wie de belangstellenden zijn, wil de corporatie nog niet zeggen.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

was die sloper van de bioscoop en cafe smit niet beschikbaar toen
dan had het geen vertraging opgelopen , die deden het in een week

25 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

het is hier toch altijd wat!!!!!
wisten we toch van te voren!!!

25 november, 2008  

Een reactie posten

<< Home