Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, januari 24, 2009

Aantal inbraken in 2008 gedaald

KAATSHEUVEL - Inbrekers zijn deze maand zeer actief in Kaatsheuvel; toch is het aantal inbraken in woningen, auto's en bedrijven vorig jaar fors gedaald in de gemeente Loon op Zand. Dat blijkt uit de politiecijfers over 2008.

Verder is een flinke afname te zien van jeugdoverlast, verkeersongelukken en geweldsmisdrijven. De politie zag vorig jaar wel het aantal winkeldiefstallen in de gemeente Loon op Zand toenemen.

Politieteamchef Corine van der Vliet (team Waalwijk/Loon op Zand) zegt trots te zijn op de cijfers over 2008. "Bij inbraken zitten we er al een tijd bovenop", vertelt ze. "We werken samen met andere partijen om het aantal inbraken terug te dringen." Zo wordt veel tijd gestoken in onderzoek en analyses van inbraken, maar wordt ook gehamerd op goede beveiliging van woningen, inbraken en auto's.

Vorig jaar stond de teller van het aantal woninginbraken in de gemeente Loon op Zand op 58, in 2007 waren er dat 75. Ook de inbraken in auto's en bedrijven liepen terug. Het aantal autokraken verminderde van 202 naar 135 en het aantal bedrijfsinbraken van 99 naar 67.

Deze positieve cijfers worden nu wel wat overschaduwd door een recente inbraakgolf in Kaatsheuvel. Deze maand januari heeft al tien inbraken of pogingen daartoe laten zien. De politie houdt daarom nu ook extra toezicht in Kaatsheuvel.

De Loonse politiek boog zich donderdagavond over de politiecijfers over 2008. De resultaten oogsten lof van de raadscommissie Bestuur en Middelen. " Toch zeggen cijfers niet alles over het veiligheidsgevoel van mensen", stelde Leon van Boxtel (Gemeentebelangen). "Nogal wat inwoners voelen zich niet veilig. Daar moet aandacht voor blijven."

Dit jaar besteedt de politie in de gemeente Loon op Zand opnieuw veel aandacht aan met name inbraken, verkeersveiligheid, jeugdoverlast en drugsoverlast. Dat is ook de wens van de politiek, zo bleek donderdagavond tijdens de commissievergadering.

Politiecijfers in Loon op Zand over 2008 ten opzichte van 2007.
Meldingen overlast jeugd: afname van 201 naar 150.
Verkeersongevallen: afname van 273 naar 206.
Geweldsmisdrijven: afname van 157 naar 109.
Winkeldiefstallen: toename van 35 naar 56.
Aantal overvallen blijft gelijk: 2 in 2007 en 2 in 2008

Bron: Brabants Dagblad