Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, januari 24, 2009

De Vaert heeft eindelijk de ruimte

KAATSHEUVEL - De uitbreiding van basisschool De Vaert in Kaatsheuvel was hard nodig. De school aan de Van Heeswijkstraat kon de leerlingen nauwelijks meer kwijt.

Dat probleem is voorlopig opgelost. Deze week heeft De Vaert twee robuuste noodlokalen in gebruik genomen. Met de uitbreiding heeft de school er 120 vierkante meter lesruimte bijgekregen. In totaal telt de rooms-katholieke basisschool nu 330 leerlingen.

De uitbreiding was lang onzeker. "De gemeente wilde eerst dat we naar de leegstaande lokalen in de Theresiaschool en de Anton Pieckschool gingen, maar nu hebben we alles gezellig bij elkaar", aldus directeur Eric de Brouwer (38). Volgens hem is er degelijk gebouwd, want de noodlokalen moeten immers minimaal vijf jaar meegaan. Om de warmte in de zomer buiten te houden is elk lokaal uitgerust met twee airco's en zonwering.

De bouw is gefinancierd door Stichting Leerrijk!, waaronder alle rooms-katholieke scholen van Loon op Zand en Waalwijk vallen. De lokalen bieden plaats aan vijftig leerlingen en zijn uitgerust met de nieuwste snufjes. Zo beschikt één lokaal over een digitaal schoolbord. Door de moderne ontwikkeling is het krijtje vervangen door een tableau waarop de docent kan schrijven. Het resultaat verschijnt dan op het schoolbord. Opgaven worden ingescand en geprojecteerd op het schoolbord. "Dus geen stof meer in de klas."

Volgens de directeur gaat er in de toekomst het nodige veranderen. "De gemeente is aan het onderzoeken of de scholen niet anders gesitueerd moeten worden. "Misschien worden er wel scholen samengevoegd." De directie van De Vaert maakt zich daar nog geen zorgen over. "Voorlopig hebben we aanwas genoeg."

Bron: Brabants Dagblad Bron: Jan in 't Groen