Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, januari 23, 2009

Fietsers in de regio bundelen krachten

LOON OP ZAND - De Fietsersbond is voortaan ook actief in de hele Langstraat. De pas opgerichte afdeling bestrijkt de gemeenten Loon op Zand, Waalwijk en Heusden.

Volgens secretaris Henk de Graaff telt de afdeling inmiddels al zeventig leden.

De Fietsersbond had al actieve leden in de gemeente Waalwijk. Het idee om een eigen afdeling op te richten werd geboren toen in het voorjaar van vorig jaar het project Fietsbalans werd gehouden in de gemeente Waalwijk. De Fietsersbond nam toen, in samenwerking met de gemeente, met speciale meetapparatuur de kwaliteit van de fietspaden onder de loep. In oktober vorig jaar was de Waalwijkse afdeling van de Fietsersbond een feit.

Bij de oprichting was al duidelijk dat de belangen van de fietsers meer gediend zouden zijn met een regionale afdeling van de Fietsersbond. Veel fietsverbindingen houden immers niet op bij gemeentegrenzen. De uitbreiding is gevonden in Heusden en Loon op Zand. "Logisch", zegt De Graaff. "Want tussen de drie Langstraat- gemeenten bestaat intensief fietsverkeer vanwege school, werk, winkelen en uitgaan." De Fietsersbond wil in ieder geval een serieuze gesprekspartner zijn van de drie gemeenten om de belangen van de fietsers te behartigen.

Informatie: 0416-330203.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Sjaak Koolen

1 Comments:

Blogger Unknown said...

Waarom is de staat van de fietspaden nog steeds zo erbarmelijk slecht.
Er worden overal verkeers rotondes en drempels aangelegd onder andere in Waalwijk Smeelelaan en wijken daarom heen, maar verbetering van fietspaden daar zie wij als fietsers nog maar bar weinig tot helemaal niets van.
Rij met de fiets maar eens van rotonde Smeelelaan via De Galgenwiel en van Haestrechtstraat naar de bossen,ijsbaan en Roestenberg of naar Kaatsheuvel.
Losse tegels,grote spleten,slechte overgang met kruisende wegen,stootbanden tussen rijbaan en fietspad bulten en scheuren van opkomende wortels van bomen
Overal fietsers op de weg omdat het fietspad te smal en of te slecht is.
Jammer dat ik de eerste reactie ben sinds jullie samengaan in januari 2009.
Persoonlijk heb ik meer het gevoel dat men bezig is met het nieuwe Gemeentehuis Kaatsheuvel en Waalwijk dan met andere zaken zoals fietspaden.
Want meer mensen op de fiets voor werk en of vrije tijd moeten zich toch ook veilig kunnen verplaatsen.
Wij zijn benieuwd!!!!!

02 augustus, 2010  

Een reactie posten

<< Home