Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, januari 20, 2009

Kaatsheuvelse band Present Danger hoopt op doorbraak

KAATSHEUVEL - De single 'Dark Visions' kan de landelijke doorbraak betekenen voor metalband Present Danger uit Kaatsheuvel. Zondag 1 februari wordt de single samen met de videoclip gepresenteerd in popcentrum 013 in Tilburg.

De professionele opname van de single heeft de vierkoppige band te danken aan het winnen van de publieksprijs bij de Dommelsch Clash of the Coverbands. Op 12 april vorig jaar werd de band tot meest populaire coverband van Nederland gekozen met werk van Metallica.

Opmerkelijk is dat de twee nummers die op single verschijnen van eigen hand komen. "We zijn bekend geworden als tributeband van Metallica, maar de organisatie van de Clash zag meer heil ons eigen werk", vertelt zanger en gitarist Thijs de Jong. "Het nummer 'Dark Visions' stamt al uit 1999, maar is helemaal opnieuw gearrangeerd en opgenomen met strijkers, pauken en andere instrumenten. Het nummer staat nu als een huis."

De single 'Dark Visions' ligt vanaf maandag 26 januari in alle Nederlandse platenzaken. Ter promotie van de single staan diverse optredens op 3FM gepland. Als het nummer aanslaat, kan dat de doorbraak voor de band betekenen. "We gaan ervoor. De kans is natuurlijk klein, maar we hebben wel een mooie opstap. De landelijke pers en vele BN'ers zijn aanwezig op de presentatie, dus we proberen een onvergetelijke indruk achter te laten."

Op zondag 1 februari is de officiële presentatie van de single en de onlangs opgenomen videoclip in 013 in Tilburg. Vanaf 15.00 uur zullen daar ook de bands Big Shampoo en Rattlesnake Shake hun single presenteren. Kaarten voor de presentatie zijn te koop à 17,50 euro via de site van Present Danger. Mensen die de single meenemen krijgen 7,50 euro korting.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Marcel Donks