Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, januari 16, 2009

Loon op Zand zoekt matches op beursvloer

LOON OP ZAND - Loon op Zand maakt zich op voor de eerste Beursvloer in de gemeente. Op vrijdag 17 april komen vrijwilligersorganisaties, maatschappelijke organisaties en bedrijven bijeen in De Venloene in de kern Loon op Zand.

Het doel van de Beursvloer is om goederen en diensten uit te wisselen, zonder dat er geld aan te pas komt. Wanneer bedrijven en organisaties elkaar vinden, is sprake van een match.

Het succes van de Beursvloer staat of valt met de medewerking van vrijwilligersorganisaties en bedrijven. De komende weken wordt daarom volop aandacht besteed aan het initiatief. Gisteravond is in Kaatsheuvel de Beursvloer daarom al uitgebreid gepromoot op de nieuwjaarsreceptie van de ondernemersverenigingen in de gemeente Loon op Zand.

Ook is inmiddels de website www.beursvloerloonopzand.nl in de lucht, met daarop veel informatie over de Beursvloer.

Het initiatief wordt onder meer gesteund door gemeente Loon op Zand, Rabobank, wooncorporatie Casade en diverse plaatselijke ondernemers. De betrokken partijen verwachten veel matches en voelen zich gesteund door succesvolle Beursvloeren op andere plaatsen, zoals Waalwijk, Dongen en Tilburg. De voorbeelden van matches zijn legio. Zo kan bijvoorbeeld een bedrijf ruimte beschikbaar stellen aan de plaatselijke EHBO-vereniging in ruil voor een gratis training. Verder zijn vrijwilligers vaak geholpen met adviezen over financiƫn, energiekosten of verkooptraining en kunnen zij weer hulp bieden aan of iets organiseren voor de ondernemers.

Bron: Brabants Dagblad