Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, januari 15, 2009

Project Bouwen In Eigen Beheer overgedragen

Persbericht GroenLinks Loon op Zand

Project Bouwen In Eigen Beheer overgedragen

September 2008 nam de fractie van GroenLinks met een informatieavond in De Werft het initiatief om ook in de gemeente Loon op Zand het bouwen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) mogelijk te maken.

Nu bouwen in eigen beheer politiek op de kaart staat en onderdeel is geworden van het gemeentelijk woningbouwbeleid in Loon op Zand. Een goed moment om de werkzaamheden over te dragen aan professionele organisaties zoals Adviesbureau BIEB en Casade Woondiensten.

Eind december heeft een overleg plaatsgevonden tussen de fractie van GroenLinks, Directeur Frits Pijnenburg van adviesbureau BIEB en het management van Casade Woondiensten over de overdracht van het project Bouwen In Eigen Beheer. De bij GroenLinks ter beschikking staande gegevens waaronder adressen van belangstellenden zijn daarbij overgedragen aan Casade Woondiensten. Tot nu toe werden belangstellenden via meerdere voortgangsberichten door GroenLinks op de hoogte gehouden.

Met een goed bezochte informatieavond op 8 september vorig jaar in De Werft, waar ook het college, raadsleden en gemeentelijke abtenaren vertegenwoordigd waren, is het startsein gegeven voor dit project. Tijdens de begrotingsbehandeling is een motie van GroenLinks raadsbreed aangenomen. Die motie gaf het college opdracht om in de nieuwe beleidsnota Woonvisie Plus bouwgrond aan te wijzen voor CPO bouwen. Met deze actie van GroenLinks is CPO bouwen nu onderdeel geworden van het gemeentelijk woningbouwbeleid.

Casade Woondiensten heeft adviesbureau BIEB opdracht gegeven om naast de bestaande groep in De Moer nieuwe bewonersgroepen op te starten en daarover contacten te onderhouden met de gemeente. Daartoe zal binnenkort een advertentie verschijnen om belangstellenden die zich nog niet aangemeld hebben de gelegenheid te geven dat alsnog te doen.

Informatie: Cees van de Ven, 013-5159799