Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, januari 15, 2009

WSG boekt 8,5 miljoen winst

RAAMSDONKSVEER - Woningcorporatie WSG gaat over het boekjaar 2008 een positief resultaat halen van zo'n 8,5 miljoen euro.

Die verwachting sprak WSG-directeur Peter Span uit tijdens de nieuwjaarsreceptie van de woningcorporatie. Die werd gehouden in de Kloosterhoeve in Raamsdonksveer, het nieuwe woonzorgcentrum voor mensen met de ziekte van Huntington. De 8,5 miljoen euro die Span verwacht voor 2008, is een nóg beter resultaat dan het boekjaar daarvoor, toen er al een bedrag van bijna 8 miljoen onder aan de streep stond.

Span waarschuwde echter voor al te veel optimisme voor de komende jaren. "De winstgroei zal de komende jaren onder druk komen te staan als gevolg van enorme investeringen", zo stelde hij.

Alles bij elkaar investeerde de corporatie het afgelopen jaar al niet minder dan 140 miljoen in projecten in heel West-Brabant.

Ook in de gemeente Loon op Zand is WSG volop bezig met diverse (bouw)plannen.

Span verwacht voor 2008 op een omzetstijging van 38 procent uit te komen. In 2008 werden dertig projecten opgeleverd, waarbij het woningbezit toenam met ongeveer vierhonderd.

De bomen lijken daarmee tot in de hemel te groeien. Toch benadrukte Span dat dat onterecht een vertekend beeld kan geven: "Want nog steeds is 90 procent van ons woningbezit bereikbaar voor alle inkomensgroepen."

Bron: Brabants Dagblad