Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, januari 15, 2009

Themabijeenkomst ‘Gemeentelijk Startersbeleid op

Persbericht van CDA

Binnenkort wordt de Brede Woonvisie in behandeling genomen door de gemeenteraad van Loon op Zand. De CDA-fractie wil dat moment gebruiken om aandacht te geven aan het beleid voor starters. Dit opdat deze groep meer kansen gaat krijgen op de markt van koopwoningen. In de voorbereiding naar de behandeling van de Brede Woonvisie gaat de CDA-fractie een bijeenkomst organiseren met de titel‘Gemeentelijk Startersbeleid op de woningmarkt’.

In de bijeenkomst wordt ingegaan op het huidige beleid voor starters in de gemeente Loon op Zand. Dit om te kijken welke uitgangspunten en regels over starters op de koopwoningmarkt in onze gemeente het meest relevant zijn. Aan de hand daarvan kan de richting geformuleerd worden voor verbeteren en aanpassen van het huidige beleid.
Onder andere brengt de CDA-fractie het nog voor onze gemeente onbekende instrument van de Starterslening in. Enerzijds om inzicht te geven over de mogelijkheden hiervan en anderzijds bij de aanwezigen te peilen hoe groot de behoefte is om dit instrument in onze gemeente te introduceren. Voor dat laatste nodigen wij ook geïnteresseerde inwoners, organisaties en bedrijven van onze gemeente uit.
U bent van harte uitgenodigd. Nadere gegevens over de precieze datum van deze bijeenkomst kunt u aan einde van deze maand van ons verwachten. Uw belangstelling om naar de bijeenkomst te komen, kunt u uiteraard al aan ons bekend maken.

namens de CDA-fractie Loon op Zand,
Elly de Kort (tel. 363386)
Gert-Jan van den Dries (tel. 362078).