Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, januari 16, 2009

De Vlinderboom is hondenpoep beu

LOON OP ZAND - Voor de groepen zeven en acht van basisschool De Vlinderboom in Loon op Zand stond er gistermorgen na het speelkwartier geen rekenen of taal op het programma.

De kinderen trokken door de wijk, richting De Wetering en het Oranjeplein. Gewapend met een groot spandoek en demonstratieborden. Wie niet kon lezen, kon het ook horen. Van tijd tot tijd werd dan op een teken van juffrouw Monique een yell aangeheven: Een schone stoep is zonder poep! Ook werden er drollen uitgedeeld, gemaakt van peperkoek.

Niet alleen op de stoep vóór de school komen ze elke dag hondendrollen tegen, ook op het grasveld laten sommige baasjes hun viervoeter zomaar hun behoefte doen. En dat is knap vervelend, het veldje fungeert namelijk ook als speelplaats voor de kinderen. "Als we tikkertje spelen, kun je zomaar in zo'n drol trappen", zegt Benthe van Loon. "Het stinkt overal naar poep", trekt Britt van Vroenhoven een vies gezicht. Al acht jaar heeft de school er last van. Ouders klagen, zeker vijf brieven zijn er gestuurd naar de gemeente. "Elke ochtend moet onze conciërge het veldje leegscheppen", zegt juffrouw Monique. "Het wordt tijd dat de gemeente ingrijpt. Bijvoorbeeld door strenger te controleren." Beter nog: de hondenbezitters zelf zouden wijzer moeten zijn, dus de drollen eigenhandig moeten opruimen. "Onbegrijpelijk, dat zo'n chique buurt zo vies kan zijn." En, zo meent de leerkracht, het hondenpoepveldje dat vlakbij de school ligt, moet verdwijnen. "Als de grasmaaier er is geweest, dan laat hij deeltjes van die uitwerpselen achter op de stoep. Heel smerig is dat."

Conciërge Kelvin Walker vindt telkens weer drollen ruimen 'bij de konijnen af'. "Ik probeer de hondeneigenaars te betrappen. Dat is me nog niet gelukt."

Bron Brabants Dagblad Auteur Kees Klijn