Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, januari 16, 2009

Baangarantie voor scholier bij Mandemakers

KAATSHEUVEL/WAALWIJK - Het Dr. Mollercollege in Kaatsheuvel start volgend jaar met een nieuwe vmbo-opleiding Transport en Logistiek.

Leerlingen zijn verzekerd van een baan bij De Mandemakers Groep (DMG) als ze de opleiding met goed gevolg afronden. Het keukenbedrijf en de Kaatsheuvelse school hebben de handen hiervoor ineen geslagen.

Volgens het 'Moller' wordt de nieuwe opleiding zeer praktijkgericht. Zo gaan de leerlingen op 14- à 15-jarige leeftijd één dag per week stage lopen bij DMG in Waalwijk. Als de scholieren klaar zijn op het Moller, kunnen ze doorstromen naar het ROC in Tilburg. Daar gaan ze werken én leren, en worden via een Beroeps Begeleidende Leergang (BBL) verder klaargestoomd voor een baan in de transport en logistiek bij Mandemakers.

Het Dr. Mollercollege vindt het zeer bijzonder: een opleiding met een baangarantie aan het einde van de rit. Dat geldt eveneens voor de samenwerking met DMG. "Een bedrijf met een gigantisch logistiek centrum." Volgens DMG biedt de samenwerking het bedrijf ook grote voordelen. "Het valt niet mee om onze vacatures in de transport en logistiek goed ingevuld te krijgen", aldus woordvoerster Corine van Hemert. "We willen het imago van dit werk verbeteren. Het is echt niet alleen van a naar b rijden. Er komt veel meer bij kijken." Nu werken zo'n 130 mensen in de transport en logistiek bij DMG. Het gaat dan om het vervoer naar klanten en fabrikanten, maar ook om het werk in het magazijn. "We hebben nu nog zo'n negen vacatures in te vullen."

Vrijdag 23 januari houdt het Moller College van 18.00 tot 21.00 uur een informatie-avond over alle opleidingen.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

jaja wordt allemaal zo mooi voorgeschotelt,maar valt vies tegen als het zover mag zijn.
ik vraag mijn af als iemand met ervaring wordt geloofd dan.

16 januari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

tja mandemakers.
gebruiken en dumpen.
je krijgt een proef tijd en dan mag je op zouten.

en stagiaires tja ALLEEN MAAR MAKKELIJKER!
En goed koper.
als hij die stagiaires geen vergoeding geeft is dit echt triest

17 januari, 2009  

Een reactie posten

<< Home