Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, januari 07, 2009

Mandemakers zet strijd tegen boete door

DEN HAAG - Keukencentrum Mandemakers vecht bij de Raad van State een boete van 20.550 euro aan die minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft opgelegd.

Volgens de minister maken keukeninstallateurs die voor Mandemakers bij klanten thuis werken te lange dagen. Dat constateerde de Arbeidsinspectie.

Het gaat erom of de rit van de monteur vanaf thuis naar zijn eerste klus als arbeidstijd moet worden gerekend. Hetzelfde geldt voor de reistijd van de laatste klant naar huis terug. De monteurs werken alleen op locatie en komen zelf niet bij Mandemakers in Waalwijk. De minister bepaalde dat naast de ritten tussen de verschillende klanten ook de eerste en de laatste rit bij de werktijd horen. De installateurs maken daardoor te lange dagen. Mandemakers bestrijdt dat. De zaak is inmiddels bij de rechtbank in Breda geweest, waar Mandemakers in het ongelijk is gesteld. De rechter zegt dat het niet altijd helder is of reistijd bij de werktijden hoort, maar dat dat bij Mandemakers duidelijk wel het geval is. Storingsmonteurs gaan met hun auto direct op pad naar de klant, zodat hun werkdag begint met het vertrek van huis en eindigt bij thuiskomst, aldus de rechtbank.

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Dus als je storingsmonteur bent of keukeninstallateur dan begint je dag bij vertrek thuis, maar als je op de bouw of aan een snelweg werkt dan begint je dag pas als je op locatie bent?
Vreemde zaak.
Zal mijn baas hier er ook eens van proberen te overtuigen bij mij thuis in de gang een klok te hangen. Scheelt me 2 uur per dag.

08 januari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Moet je dichter bij je werk gaan wonen. Die installateur weet niet waar hij de keuken moet installeren. Dat verschilt van dag tot dag. Als hij in Kaatsheuvel woont kan hij goed naar den Helder of Groningen moeten rijden om te installeren. Dat is nu juist het verschil. Andersom is dus ook mogelijk.

08 januari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Flauwekul.
Ik heb op de bouw gewerkt en toen begon de klok echt pas te lopen als ik het bouwterrein op reed.
Daar ook nog even wat achterstallige uren declareren dan.

08 januari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

In de bouw worden reisuren betaald. Dat is in de CAO geregeld. Sommige bouwvakkers reizen graag ver. Dan kunnen ze reisuren en km vergoeding declareren. Het eerste reisuur is voor eigen rekening. Apart dat Mandemakers zulke regels heeft.

08 januari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Nou Henk,
Waar blijf je nou met je achterstallige uren.

08 januari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Als de laatste anoniem mijn voormalige baas is: wees niet bang, die komen eraan.

09 januari, 2009  

Een reactie posten

<< Home