Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, februari 06, 2009

Broeders voelt zich diep gekwetst bij benoeming als wethouder

KAATSHEUVEL - De benoeming van Jacques Broeders (Gemeentebelangen) als nieuwe wethouder in Loon op Zand maakte gisteravond veel emoties los in de gemeenteraad.

Broeders zelf voelde zich diep gekwetst door de forse kritiek van de oppositiepartijen PvdA, VVD en GroenLinks aan zijn adres.

Broeders volgt Joop Bisselink op, die om gezondheidsredenen stopt. Gisteravond trokken de oppositiepartijen fel van leer tegen de gevolgde procedure. Volgens de fracties heeft de grootste coalitiepartij Gemeentebelangen zonder enig overleg Broeders naar voren geschoven als nieuwe wethouder. Broeders was al van 1989 tot 2002 wethouder in de gemeente Loon op Zand. Jacky Smit (VVD) somde diverse zaken op, die Broeders in het verleden niet goed gedaan zou hebben. "De VVD-fractie vreest ook dat er nu net als in het verleden over plannen en andere collegeleden heen gewalst gaat worden." Ook stelde ze dat het gonst van de geruchten over de banden van Broeders met een aannemersbedrijf (Hoefnagel, red.) Volgens de PvdA had de nieuwe wethouder in zijn cv moeten zetten dat hij een stageplek bij dit bedrijf had bekleed. Verder vonden de sociaaldemocraten dat Broeders als goed betaalde fulltime bestuurder zijn baan (één dag per week) bij basisschool De Rank in Sprang-Capelle moest opgeven. Ook GroenLinks haalde fors uit naar het nieuwe 'vechtcollege'.

Broeders was kwaad over de aantijgingen en wilde zijn naam gezuiverd zien. "Het is jammer en oneerlijk dat ze me zo door het slijk halen", stelde hij tijdens een schorsing. "Vooral omdat we elkaar de komende tijd zo hard nodig hebben." Na een schorsing en gesprek met de fractievoorzitters gaf burgemeester Wim Luijendijk nog eens nadrukkelijk aan dat Broeders geen ongeoorloofde banden heeft met het bedrijfsleven en dat zijn baan bij de school het werk als wethouder niet in de weg staat.

Volgens de coalitie Gemeentebelangen, CDA en Lijst Loon op Zand is het evident dat alle belangrijke taken en plannen goed en snel worden uitgevoerd. Zij hebben genoeg vertrouwen dat Broeders daaraan meehelpt.

Uiteindelijk is Broeders met twaalf stemmen voor, vijf tegen en één onthouding tot wethouder benoemd.

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Stil he .....

Normaal gesproken stromen de reacties binnen; nu houdt iedereen zijn kaken stijf op elkaar.

Natuurlijk was er in het verleden de idee van vriendjespolitiek, was het opvallend dat bepaalde personen op de meest toevallige momenten op plaatsen waren om de geschiedenis een andere kant heen te sturen, werden schijnbaar enveloppen gevuld en weer leeggemaakt ....
Het zal allemaal wel rook zonder vuur zijn geweest!

Jarenlang contact hebbend gehad met vakmensen uit het onderwijs, ben ik overtuigd geraakt van de kwaliteiten van deze betrokken mensen.

Ook nu weer wordt onze mooie gemeente bestuurd door deze op hun vakgebied capabele mensen. Het is echter de vraag of een gemeente met meer dan 20.000 mensen, veel mooie natuur, ondernemende ondernemers en veel betrokken inwoners gebaat is met een overwegend "PABO-college".

Als je na goed nadenken in het verleden hebt gekozen voor een carriere in het onderwijs; blijf dan daar ook bij en zorg dat een gemeente wordt bestuurd door een ploeg mensen die acties (of het gebrek eraan) en de effecten kan overzien en die nadenkt over het Loon op Zand van onze kinderen.


Gegroet, uw aller Cornelis


PS; de mensen die dit stukje kunnen lezen, kunnen het lezen!

07 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Wethouder Broeders is met 13 stemmen voor 5 tegen en 1 blanco gekozen tot wethouder.

13 + 5 + 1 = 19 stemmen

groet Jacky

07 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Wij voelen ons ook diep gekwetst....met Broeders als wethouder!

08 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Het "bewuste"spel van Broeders. Hij is nog niet aangetreden en de zaak staat al op z'n kop

08 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Eén schrale troost;met de verkiezingen in 2010 zal gemeentebelangen vanaf die tijd geen enkele wethouder meer hebben, en misschien ook weinig zetels(is eigenlijk wel zeker als je veel burgers hoort praten.)niet te hopen dat de salonsocialisten van de P.v.d.A er veel gaan pakken.
Maar Bos zal met zijn aanpak van de economische crisis er wel voor zorgen dat er wel zetelverlies komt en geen zetelwinst.Wie dan wel gaat scoren is mij nu onduidelijk.Misschien Groen links wel en daar zou niets mis mee zijn.

Anoniem.

10 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Het is te hopen dat we een keer een college krijgen zonder pabo's die altijd denken met een opgeheven vingertje zoals naar hun leerlingen toe ,de zaken te kunnen regeren.Zogenaamde intelligentie is geen waarborg voor succes waar de burgers van de gemeente Loon op Zand iets aan hebben!!!!!!

10 februari, 2009  

Een reactie posten

<< Home