Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, februari 05, 2009

Kaatsheuvel koopt weer voor 'hart'

KAATSHEUVEL - De gemeente Loon op Zand wil 515.000 euro betalen voor de panden 56, 58, 60 en 62 aan de Huijgenstraat in Kaatsheuvel. De woningen zijn nu nog eigendom van Casade Woondiensten.

Verder wil het college een kleine 21.000 euro uittrekken als vergoeding voor de verhuiskosten van de zittende huurders. Het voorstel wordt nog voorgelegd aan de politiek. De woningen van Casade zijn nodig voor het bouwplan Woonhoven, onderdeel van het Bruisend Dorpshart. Voor dit project heeft de gemeente al meerdere panden aangekocht. Onlangs bereikte ze een akkoord met de Pepping Bontenbalgroep over de aankoop van het pand Huijgenstraat 52 voor 340.000 euro. Ook over dit bod buigt de politiek zich nog.

In de Huijgenstraat, dat grenst aan de voormalige gemeentewerf in Kaatsheuvel, zijn al enkele woningen gesloopt. Als de vier woningen van Casade leeg zijn, gaan ze ook snel tegen de vlakte.

Het college wil Casade overigens niet alleen geld geven voor de panden, maar ook het eerste recht van huur in een nieuwe woonwinkel.