Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, februari 17, 2009

NCB Toneel brengt “Bloemen voor Barbara"

NCB Toneel brengt “Bloemen voor Barbara

Kaatsheuvel- Het NCB brengt vier avonden het blijspel “Bloemen voor Barbara” op de planken van de Gildenbond. Het stuk is een blijspel uit drie bedrijven van Dick van Maasland. De regie is in handen van Kaatsheuvelnaar Piet Sins.

In het stuk is een grote rol weggelegd voor Sjaak Spangers: “Sjaak moet verschillende intonaties in zijn stem hebben. Daarnaast wil hij alles in de hand houden, maar dat lukt niet altijd”, vertelt Nico Sprangers, die de rol van een gestrande taxichauffeur Dries Visser speelt. Volgens Sprangers lopen de voorbereidingen niet geheel op rolletjes. “De vaste decorbouwer Jan Leemans is plotseling uitgevallen en mij moeten als leken nu het decor in elkaar timmeren”. Ook in de cast zijn er de nodige wijzigingen. Dapnhe Boerboom en Bianca Oremans debuteren in het stuk en Miriam Oremans van het Kaatsheuvels Volkstoneel vervangt de zwangere vaste kracht, Karin van Beijnen. Ondanks alles verwacht (Nico) Sprangers, dat verdeeld over vier avonden minimaal zevenhond mensen de voorstelling zullen bijwonen. “We hebben een vast aanhang, daar kunnen we op rekenen”, aldus Nico Sprangers vol zelfvertrouwen.

Het stuk “Bloemen voor Barbera” is te zien op 6, 7 13 en 14 maart om 20.00 uur in de Gildenbond. Kaarten zijn voor 3 euro te bestellen bij Nico Sprangers, telefoonnummer 0416-272620 of email n.sprangers@hccnet.nl of bij de Gildenbond.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen