Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, februari 17, 2009

Vraag naar grotere sporthal

KAATSHEUVEL - De bouw van een nieuwe, grotere sporthal in Kaatsheuvel is hard nodig. Nu is in het dorp te weinig ruimte voor alle binnensporters.

Zo sport een aantal bijvoorbeeld in buurdorp Loon op Zand. Het college kiest daarom in de nieuwe accommodatienota voor de bouw van een nieuwe sporthal. De huidige sportactiviteiten in gymzaal De Westkant moeten dan ook naar die nieuwe hal verhuizen. "We willen versnippering van de sportactiviteiten voorkomen", stelt wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen).

De nieuwe accommodatienota richt zich op de zes grotere complexen in de gemeente: De Werft, De Westkant, De Gildenbond, jongerencentrum Crossroads (Kaatsheuvel), De Wetering en jongerencentrum De Kuip (Loon op Zand). Zo is uitgebreid gekeken naar het gebruik en het beheer van deze accommodaties. Belangrijke vraag is vooral de toekomst van De Werft in Kaatsheuvel. Daarbij zijn verschillende scenario's tegen het licht gehouden.

Het college kiest, zoals verwacht, voor het meest ingrijpende. De sociaal-culturele activiteiten van De Werft moeten verhuizen naar het nieuwe toekomstig multifunctioneel centrum (Carré) in het nieuwe dorpshart in Kaatsheuvel. Op een andere plek moet dan een nieuwe sporthal (bouwkosten 5 miljoen euro) verrijzen. Eerder is een locatie genoemd ten zuidwesten van Kaatsheuvel, bijvoorbeeld in de omgeving van jongerencentrum Crossroads (Dreefseweg) en het oude politiebureau (Europalaan).

Als de plannen doorgaan, kunnen de huidige terreinen van De Werft en sporthal De Westkant een andere bestemming krijgen, bijvoorbeeld woningbouw.

Hebben de sporters in Kaatsheuvel te weinig plek, in De Wetering in Loon op Zand is juist te veel ruimte. Ook daar wordt nog eens goed naar gekeken. De gemeenteraad buigt zich nog over de accommodatienota.

Bron: Brabants Dagblad

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Als ie maar goedkoper wordt dan de werft, deze is haast niet meer te betalen! 35% (!) duurder dan de splinternieuwe sporthal in Waalwijk

17 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Het is toch te gek voor woorden.In de Wetering is nog plaats genoeg.Het is toch voor de echte sporters toch geen probleem om naar Loon op Zand te gaan.Dan kan B en W en gemeenteraad bezuinigen op een dure sporthal in Kaatsheuvel.
Misschien is het ook slim om de huidige economische recessie ook op de gemeente Loon op Zand te betrekken.Of zijn wij zo rijk dat dat niet voor toepassing is voor de gemeente Loon op Zand.

17 februari, 2009  

Een reactie posten

<< Home