Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, februari 16, 2009

Geslaagd tonpraotweekend in Kaatsheuvel

Harry van den Elshout
Annetvan der Mast-Sins
Willy en Wilma
Foto's Foto Bardie


Het Ketsheuvels tonpraoten is in het afgelopen weekend weer goed in de Ton gezet.
De sfeervolle zaal van cultureel centrum De Werft barste vrijdag en zaterdag bijna uit zijn voegen door de gezellige drukte die er heerste. Velen waren nieuwsgierig naar wat de debutanten in de ton zouden brengen.
Zij hebben samen met de routiniers de lachspieren van het publiek aardig op de proef gesteld.
De avond werd geopend met het lied ‘Bruisend hart’ op de melodie van ‘Brandend Zand’.
Dit werd vertolkt door Jan van Laarhoven begeleid door ’t Satte Erremenieke. Het publiek haakte in en zong massaal mee op het refrein.
Het presentieteam Beppie en Rietje kletsen de tonpraotacts aan elkaar als 2 ouwe dametjes die van iedere tonpraoter wel iets te kletsen hadden. Zij deden dit met verve.
Henk van Korven als Lord Kennotmore, 25 jaar getrouwd met Lady Wilwel vertelde van zijn jeugd tot gentelman. Ton van Iersel als beginnend campinghouder van camping het Boerinneke die hierdoor van alles meemaakte o.a. in zijn restaurant en Annet van der Mast-Sins, voor het eerst in de ton, als d’r eigen. Volgens haar contract is zij bliepmiep bij de benzienepomp, die in haar pauze nog geen rust had en klanten kreeg zoals de notaris, de pastoor en vele andere . Vele lachsalvo’s en applaussalvo’s klonken op vanuit de zaal na het horen van de vele anekdotes.
Wilma Brekelmans en Willie Peters als Harrie en Nel met hun wel heel aparte binnenkomst als bejaard echtpaar. Wilma en Willie, beiden ook voor het eerst in de ton, kregen met hun levensverhaal de zaal plat. Harrie van de Elshout als Frits de Kastelein van Café in den Vrolycke Swaffelaar kwam vertellen van zijn oplossing in het café. Namelijk de rook- annex swaffelruimte waar gretig gebruik van werd gemaakt ook door de niet-rokers. René van Boxtel als kok van het Viesrestaurant bakte ze bruin en als het kon zwart.
Vele zakdoeken werden door het publiek ter hand genomen voor de tranen van de lach. De tonpraoters hebben het publiek laten genieten van 2 avonden onvervalst plezier. Het daverend slot applaus onderstreepte dit nog eens.