Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, februari 11, 2009

Nationale Ombudsman onderzoekt handhavingsbeleid paardenhoudenrijen

LOON OP ZAND De Nationale Ombudsman onderzoekt of de gemeente Loon op Zand nalatig is geweest bij de aanpak van 'illegale paardrijlessen' op paardenhouderijen. Aanleiding voor het onderzoek is het herhaaldelijk verzoek van maneges om op te treden tegen deze lessen, die in strijd zouden zijn met het huidige beleid van de gemeente.
De gemeente werkt nu aan een nieuwe nota Paardenhouderijen. Duidelijke regels moeten snel een eind maken aan de onrust binnen de Loonse paardenwereld. Een gevoelig punt is het lesgeven op paardenpensions. Het college wil deze lessen nu toch toestaan. Begin dit jaar leidde een dreigend verbod tot groot verzet onder eigenaren en gebruikers van de paardenpensions. Overigens wil het college op deze pensions alleen lessen toestaan aan mensen, die daar hun paard stallen. Dat in tegenstelling tot maneges. De Nationale Ombudsman gaat nu onderzoeken of de gemeente tot dusver wel goed opgetreden heeft tegen mogelijke illegale paardrijlessen. Volgens de instantie krijgt ze regelmatig klachten over handhaving. Bij een onderzoek toetst de Ombudsman of de overheid zich al dan niet behoorlijk heeft gedragen.
Overigens heeft de gemeente onlangs twee paardenstallingen in Kaatsheuvel een officiƫle waarschuwing gegeven. Een dwangsom dreigt als ze zich weer niet aan de regels houden.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Er is gelukkig landelijke wetgeving op komst,dan zijn alle paardenpensionhouders gelukkig van het ondoorgrondelijke en met twee maten metende college van B en W af.En als het om diervriendelijkheid gaat;kijken de handavingsambtenaren daar ook naar:
Bijv. Paarden die weinig of geen weidegang hebben en paarden die de hele dag in een blubberwei moeten staan.
Een echte paardenvriend!

12 februari, 2009  

Een reactie posten

<< Home