Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, februari 11, 2009

Hans Bogaard wil PvdA nog even laten zweten

KAATSHEUVEL - Keert Kaatsheuvelnaar Hans Bogaard nu wel of niet terug in de gemeenteraad van Loon op Zand? De hoofdpersoon in kwestie voert de spanning op. Voor dinsdag 24 februari hoeft niemand een antwoord te verwachten, stelt hij.

Dat is de uiterste datum waarop hij zijn besluit kenbaar moet maken.

Bogaard wil de PvdA nog even laten zweten, zo geeft hij eerlijk toe. Want als hij terugkeert in de politiek, zijn de sociaal-democraten één van hun vier zetels in de raad kwijt. "Ik had eigenlijk al besloten het niet te doen", stelt Bogaard. "Maar mensen uit de lokale politiek hebben me weer aan het twijfelen gebracht. Zij zeggen dat ik die zetel niet zomaar moet opgeven. Wie die personen zijn? Dat hou ik geheim."

De opvolging van PvdA-raadslid Maurice van Boxtel, die naar Dongen verhuist, zorgt in ieder geval voor de nodige ophef. De PvdA zit helemaal niet op de komst van Bogaard te wachten. De partij wil Esther van der Donk als opvolger van Van Boxtel. Maar volgens de Kieswet had ze eerst Bogaard moeten benaderen, omdat die hoger op de kieslijst stond. Maar Bogaard en de PvdA zijn als water en vuur. De Kaatsheuvelnaar stapte eerder uit raad en partij na onenigheid met toenmalig fractievoorzitter Maurice van Boxtel.

"Ja, er zit nog erg veel oud zeer", bekent Bogaard. "Als ze weigeren excuses te maken, dan speel ik het ook hard." Volgens Bogaard zal hij niet alleen uit rancune de gemeenteraad ingaan. "Veel mensen denken dat ik al lang besloten heb het niet te doen. Maar ik twijfel echt nog. Maar dat ik de boel een beetje traineer, dat ontken ik niet."

Bron: Brabants Dagblad

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hoe kun je zo'n man nog serieus nemen na dit kinderachtige gedrag?

11 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Helemaal mee eens wat een zielig figuur

11 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Hé Henk ben jij toevallig ook zo'n salonsocialist!!!!Grote broek aan maar niet echt iets betekenen voor de mensen die echt iets nodig hebben!Aleen maar blah blah maar in de praktijk geen reet doen!

11 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Hans heeft het recht! om na te denken en zelf te beslissen.

11 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Als je dit gedrag kinderachtig vindt, ben je meteen PvdA'er? Nee sorry, mijn politieke voorkeur ligt toch echt iets rechtser in het politieke spectrum.

12 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Het is gelukkig bijna 24 februari.

19 februari, 2009  

Een reactie posten

<< Home