Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, februari 06, 2009

Rommel op terrein 'Apollo'

KAATSHEUVEL - Het braakliggende terrein waar ooit het Apollotheater stond, is diverse ondernemers in de Kaatsheuvelse Peperstraat een doorn in het oog.

Het terrein in het centrum oogt rommelig en het groen woekert. Verder zijn er klachten over gedumpt afval, dat weer ongedierte zou aantrekken. Het bouwbedrijf De Bonth van Hulten heeft begrip voor de ergernis. Volgens directeur Huub Pleging wordt het terrein vandaag 'opgeruimd.'

De bioscoop (Apollotheater) en het café van de in 2006 overleden Jan Smit gingen eind 2007 tegen de vlakte. Kort daarna volgde ook de sloop van de naastgelegen woning.

Het Nieuwkuijkse bedrijf De Bonth van Hulten wil op het terrein op de hoek van de Nieuwe Markt en Peperstraat gaan bouwen. Het gaat om commerciële ruimtes, appartementen en mogelijk nog andere woningen.

Over wat er precies moet gaan komen, is de bouwonderneming nog in gesprek met de gemeente Loon op Zand. Het ontwerp moet in ieder geval aansluiten bij de plannen voor het nieuwe (Bruisend) dorpshart, zo is het streven van de gemeente.

"We hopen eind dit jaar of begin volgend jaar met de bouw te kunnen starten", aldus directeur Huub Pleging van het aannemersbedrijf.