Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, februari 09, 2009

In de kaart laten kijken

Ingezonden door Cees van de Ven, fractievoorzitter van GroenLinks

In de aanloop naar de raadsvergadering vraagt GroenLinks de andere fracties om steun voor een motie, die het college opdraagt een platform in te stellen. Een denktank die in het kader van de economische crisis alle mogelijkheden benut om werkgelegenheid in de gemeente te behouden. Nu kan het stom toeval zijn dat de CDA-fractie, zonder eerst op de vraag van GroenLinks te reageren, in het vragenuurtje ook dit onderwerp aan de orde stelt. Of was het de slimmerikken alleen te doen om die eer naar zich toe te halen? Als in die zelfde vergadering het CDA een motie indient van precies dezelfde strekking, als een voorstel van GroenLinks een maand daarvoor, ging dat plagiaat ook jan Brekelmans van Lijst Loon op Zand veel te ver.

Hij vroeg zich hardop af, of het CDA auteursrecht had betaald om zonder bronvermelding dit voorstel in te brengen? Terugkijkend met welk gemak zij het “Nightliner” initiatief naar zicht toe trokken, geeft te denken. Helemaal bont maken ze het door in navolging van GroenLinks nu ook een CDA informatieavond voor starters woningen te organiseren.

Onze Christen Democratische Appelanten willen op weg naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen, zo wel heel erg gemakkelijk, achterop de ideeënfiets van GroenLinks meerijden.

Knarsetandend ging het CDA akkoord met de voordracht van Jacques Broeders tot wethouder. Achteraf vertrouwde hun fractievoorzitter mij nog toe dat ook wethouder Hans Waijers deze move van GemeenteBelangen niet erg kon waarderen en twijfels had over mogelijke samenwerking. Zelf had Herman van Gulik tussen voordracht en verkiezing in, zo vertelde hij mij, al drie keer een aanvaring met Broeders gehad.

Ook het optreden vanaf de tribune tijdens de behandeling van zijn verkiezing zette opnieuw de verhoudingen op scherp. Zijn boosheid over de inbreng van de oppositie het kwaad weglopen en onder druk zetten van de burgemeester, waren bij Herman duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten. In de wetenschap dat met de nieuwe wethouder het grote machtspel zou beginnen, stemde zijn fractie ondanks het vooraf piepen en kraken toch gewoon voor!
Twee onderwerpen waarmee de CDA-fractie zich danig in de kaart laat kijken.

10 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Niet overdrijven Cees. Het was inderdaad misschien niet netjes van het CDA, maar de motie die daarna ingediend werd door GroenLinks liet ook aardig te wensen over. Vragen om een platvorm, maar op de vraag wat daar dan precies besproken dient te worden zelf niet eens een antwoord hebben. "Dat is iets waar het college zich over moet buigen" of iets in die strekking, waren je woorden. Volgens mij heeft Herman van Gulik juist uitgesproken dat de lucht tussen hem en Jacques geklaard was en dat een en ander de laatste tijd nogal een eigen leven was gaan leiden in de pers.

10 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Het word tijd dat die Henk een keer zijn mond gesnoerd wordt.
Hij denkt het allemaal beter te weten dan een ander,maar ik heb hem al veel onzin zien mailen.

Anoniem

10 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Je mag het niet met me eens zijn, maar wat hierboven staat is letterlijk gezegd. Dat kun je heel vervelend vinden, maar daar kan ik weinig aan doen.

10 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Je hebt gelijk Henk. Ik was erbij!

10 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Dat wat Henk heeft geschreven is inderdaad gezegd tijdens de raadsvergadering.
Wat er achteraf in de wandelgangen gezegd wordt is een ander verhaal.

10 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Ga eens gewoon aan de gang met de ambtelijke prio 1.0 werkzaamheden, in plaats van dit kakelende gekibbel om een zitje meer te kunnen bemachtigen. Steek die schop in de grond, bouw dat dorpshart! Doe 'iets'.

10 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Best wel een slimme vent, die Henk.

10 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Maar hij zit dan ook dicht bij het vuur, wachtend op zijn kans om ook ooit nog eens wethouder te worden. Als opvolger van Joop sr. en Joop jr. Vooruit, Henk ga ervoor!

11 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Okkie, wat is dat toch?
Je wordt een beetje obsessief. Is dat omdat je verder niets te melden hebt?

12 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Wat bedoel je precies Okkie met dicht bij het vuur zitten.
Jij zit denk ik ook dicht bij het vuur maar dan bij gr. links je weet er zoveel vanaf, gezien je andere geplaatste reactie elders op dit blog.

12 februari, 2009  

Een reactie posten

<< Home