Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, februari 09, 2009

Loonse Tonproaters zwaaien wethouder uit

Kliko’s, Dorpshart en Wit Kasteel dankbare onderwerpen.

Loon op Zand - Het tonpraoten in Loon op Zand gaat een zekere toekomst tegemoet. De drie nieuwe Loonse tonpraoters maakten afgelopen weekend een zeer verdienstelijk debuut. De invoering van het afvalstoffenplan liep als rode draad door de avond. Met de woorden “Bisselink bedankt”, werd de wethouder telkens fijntjes herinnerd aan wat er allemaal fout was gegaan met de invoering. Voor de opening bracht de organisatie een ode aan de vorig jaar overleden Joke Ijpelaar, die vanaf 2003 deel uitmaakte van het Loons tonpraotersgilde. Ze kreeg van het publiek “een laatste applaus”. Het Helmonds duo Dubbel Trubbel zette met vrolijke liedjes de toon. “We hebben een duikboot”, (om de belasting te ontduiken) werd massaal meegezongen. Jos Bernaards als Total-Jos en Rinus van Son als Stafke de Ceremoniemeester kregen de lachers met hun buut op hun hand. Een uitschieter was debutant Mieke van der Velden als Betsie Biezjoe. Zij blijkt over een enorm talent te beschikken waar het Loonse publiek nog veel plezier aan kan beleven. Peter Snoeren als Dees Issie en Jaqueline van der Aa als Loons tobmodel Naajomi Kaampbel kregen van het publiek een menig open doekje. Routenier Peter Ritsema kreeg met zijn creatie Opa Deursneej, een opa die op zondagmiddag 46 kleinkinderen op bezoek krijgt, de zaal plat. Het publiek brulde het uit van het lachen. Presentator Geert van Dongen bewees dat hij volgend jaar gewoon in de ton kan gaan staan.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Weer een goed initiatief van Cees van de Ven (groen links).Zoiets zou je eigenlijk nog eerder verwachten van de socialisten van de P.v.d.A maar die zullen het wel te druk hebben een mogelijk dreigend verlies van een zetel.

09 februari, 2009  

Een reactie posten

<< Home