Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, februari 07, 2009

Proef met nightliner in De Langstraat

WAALWIJK/KAATSHEUVEL - In de loop van dit jaar komt er hoogstwaarschijnlijk een proef met een nachtbus tussen Waalwijk en Tilburg.

De zogeheten zal in ieder geval Waalwijk, Kaatsheuvel en Loon op Zand aandoen. De verkeerswethouders van acht samenwerkende gemeenten nemen 19 februari een besluit over de nightliner.

Lees zaterdag meer in het Brabants Dagblad.Deze zogeheten Nightliner is bedoeld voor jongeren uit Waalwijk, Kaatsheuvel en Loon op Zand die gaan stappen in Tilburg. Vooral vanuit de gemeente Loon op Zand klonk de laatste tijd een luide roep om een nachtbus.

De verkeerswethouders van acht samenwerkende gemeenten in Midden-Brabant nemen op 19 februari een besluit over de proef. "Ik schat de kans dat de proef doorgaat redelijk groot in", zegt de Waalwijkse wethouder Jan van Groos. Het experiment zou een half jaar gaan duren.

Vorig jaar hield de SP al een succesvolle proef van één weekeinde met de nightliner. Ruim 400 jongeren maakten er gebruik van. De bedoeling is dat de nachtbus zichzelf bedruipt. De SP-proef wees uit dat jongeren best bereid zijn voor deze dienst te betalen.

Hoe het experiment er precies uit gaat zien, is volgens Van Groos nog niet bekend. De vraag is bijvoorbeeld nog of de nightliner twee of drie keer per nacht gaat rijden. Ook is er nog geen duidelijkheid over de route die de bus zal rijden. Er is wel een voorkeur voor zoveel mogelijk halteplaatsen om de jongeren dichtbij huis af te kunnen leveren. "We moeten natuurlijk voorkomen dat rondzwervende jongeren overlast veroorzaken", zegt Van Groos.

Een probleem is nog de keuze van een vervoersbedrijf. Veolia, dat in deze regio het reguliere busvervoer verzorgt, lijkt er niet echt happig op om een nachtbus te laten rijden. Het bedrijf Eurocoach zou volgens Van Groos een alternatief kunnen zijn. Hij verwacht dat op 19 februari de knopen worden doorgehakt. Waarschijnlijk is dan ook duidelijk wanneer de proef begint.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Als de jeugd dat nu maar niet gaat verpesten.

07 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

het zal wel mooi zijn als de proef met carnaval word gedaan.

09 februari, 2009  

Een reactie posten

<< Home